Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Έναρξη αναγνωριστικών πτήσεων επάνω από τη Συρία

07.09.2015 | 13:03
Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε την πραγματοποίηση από σήμερα αναγνωριστικών πτήσεων επάνω από τη Συρία, οι οποίες θα επιτρέψουν τον σχεδιασμό αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι το Παρίσι θα "διατηρήσει την αυτονομία των αποφάσεων και των ενεργειών".

Ο Φρανσουά Ολάντ απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία κατά των δυνάμεων των τζιχαντιστών. "Θα ήταν ασυνεπές και μη ρεαλιστικό να στείλουμε γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος στη Συρία. Δεν θα πραγματοποιήσουμε χερσαία επέμβαση, όπως δεν το κάναμε στο Ιράκ", πρόσθεσε ο Ολάντ.

Επιπλέον η Γαλλία θα δεχθεί στο έδαφός της 24.000 πρόσφυγες στα επόμενα δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προτείνοντας τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης στο Παρίσι για την κρίση που συγκλονίζει την Ευρώπη.

Η κρίση που προκαλείται από την συρροή προσφύγων και μεταναστών στις πύλες της Ευρωπαϊκής Ενωσης "μπορεί να ελεγχθεί", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων."Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την κατανομή 120.000 προσφύγων (μεταξύ των χωρών της ΕΕ) κατά το διάστημα των επομένων δύο ετών, πράγμα που μεταφράζεται σε 24.000 ανθρώπους για τη Γαλλία. Θα το κάνουμε", είπε.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ