OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Οι 2 πρώτοι γιοι υπουργών συνελλήφθησαν για τα σκάνδαλα διαφθοράς

21/12/2013 - 11:58
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεκαέξι άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στην Τουρκία, ανάμεσά τους και οι γιοί δύο υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν καθώς και ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Halkbank στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας στους κόλπους των κρατικών λειτουργών, μετέδωσε το CNN Turk και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Πολλοί άλλοι έχουν ήδη συλληφθεί ως ύποπτοι στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, η οποία και αποτελεί τη σοβαρότερη πρόκληση για τον επί δεκαετία πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσαν το NTV και το CNN Turk, οι γιοί του υπουργού Εσωτερικών Μουαμάρ Γκιουλέρ και του υπουργού Οικονομίας Γιαφέρ Καγκλαγιάν τέθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί υπό κράτηση αφού τους απαγγέλθηκαν προηγουμένως κατηγορίες.
Τα ίδια μέσα πρόσθεσαν ότι εις βάρος του γενικού διευθυντή της κρατικής Halkbank απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «διαφθορά, απάτη, διακίνηση χρυσού και υπεξαίρεση».

Η επιχείρηση θεωρείται ευρέως ως πρόκληση στην εξουσία του Ερντογάν, ο οποίος προωθεί ένα φιλικό προς τον επιχειρηματικό κόσμο προφίλ κι έχει δεσμευτεί να πατάξει τη διαφθορά.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει να απαγγέλουν κατηγορίες εις βάρος περίπου 89 υπόπτων, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από τρεις ημέρες. Οι συλληφθέντες ύποπτοι ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για δωροδοκία.
Την Πέμπτη, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Τσαπκίν αποπέμφθηκε μετά τη σύλληψη δεκάδων ατόμων–ανάμεσά τους και οι γιοί τούρκων υπουργών και γνωστών επιχειρηματιών, που είναι σύμμαχοι του Ερντογάν–στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας.

Ο γιός του υπουργού Περιβάλλοντος Ερντογάν Μπαϊρακτάρ είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Ο τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε την έρευνα μία «βρώμικη επιχείρηση» λέγοντας ότι εκείνοι που βρίσκονται πίσω από αυτήν επιχειρούν να σχηματίσουν «κράτος εν κράτει».

Η επιχείρηση θεωρείται ευρέως ως πρόκληση στην εξουσία του Ερντογάν, ο οποίος προωθεί ένα φιλικό προς τον επιχειρηματικό κόσμο προφίλ κι έχει δεσμευτεί να πατάξει τη διαφθορά.

Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικές έφοδοι ενδεχομένως να υποκινήθηκαν από την ένταση που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και της ισλαμικής Αδελφότητας του Φετουλάχ Γκιουλέν ενόψει των προγραμματισμένων για τον επόμενο χρόνο εκλογών.
  

Tags: ΔΙΑΦΘΟΡΑΣΚΑΝΔΑΛΑΣΥΛΛΗΨΕΙΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Επίδειξη ισχύος από την Τουρκία με τορπίλες AKYA, πυραύλους ATMACA και USV καμικάζι στον «Θαλασσόλυκο» [vids]

15/06/2026 - 14:21
Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Επιθέσεων συνέχεια του Ερντογάν στον Νετανιάχου: «Ακολουθεί τα βήματα του Χίτλερ, θα έχει το τέλος άλλων τυράννων»

11/06/2026 - 16:54
Τουρκία - Κύπρος - Γαλλία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Προκλητική και αντίθετη στο διεθνές δίκαιο η συμφωνία Γαλλίας – Κύπρου

11/06/2026 - 12:37

Διαβάστε Επίσης

Eurosatory 2026: Leonardo και Rheinmetall παρουσίασαν το νέο κύριο άρμα μάχης για τον ιταλικό στρατό

Στην Αθήνα ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου – Η συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Χούπη [pics]

Ρωσία: Πετρελαϊκή εταιρεία βάζει πλαφόν στην αγορά βενζίνης – Φόβους για ελλείψεις προκαλούν τα ουκρανικά drones

Τραμπ: «Η Ρωσία θα πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία» με την Ουκρανία – Συνάντηση με Ζελένσκι

Ο στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει τη δημιουργία αποθέματος στρατιωτικού εξοπλισμού στην Αυστραλία

Ιράν: Πιο σημαντικό ζήτημα της συμφωνίας με τις ΗΠΑ το να τελειώσει ο πόλεμος στον Λίβανο

Τραμπ: Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχε Ισραήλ – Τους πρότεινα να αφήσουν τη Συρία να χειριστεί τη Χεζμπολάχ

Μirage 2000-5 της 331 Μοίρας εντυπωσίασαν στο «Tactical Leadership Programme» της Αιγύπτου

Top News

Η Κατερίνα Παπουτσάκη απόλαυσε στιγμές δροσιάς σε πισίνα: Το εντυπωσιακό μακροβούτι και οι πόζες στο γκαζόν

Μαρία Καβογιάννη: Η Δανάη Μπάρκα πάτησε τον γαμπρό και στα δύο πόδια, την ξέρω από τριών χρονών

Κύπρος: Νίκος Αναστασιάδης, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ κι άλλα 13 πρόσωπα στο πόρισμα - φωτιά της Αρχής Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»

Τίνα Μεσσαροπούλου: Έχω δει τον εαυτό μου με ΑΙ να κλαίει έξω από την εντατική και τον άντρα μου σε καροτσάκι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert