Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελβετία φοβάται γαλλική εισβολή ! Διαβάστε γιατί

06.10.2013 | 00:26
Κι όμως οι Ελβετοί φοβούνται στρατιωτική εισβολή. Από που; Από τη Γαλλία!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph τον περασμένο Αύγουστο ο ελβετικός στρατός έκανε άσκηση το σενάριο της οποίας προέβλεπε ότι η χώρα θα δεχτεί επίθεση από τρία διαφορετικά σημεία από “παραστρατιωτικές ομάδες Γάλλων” που στόχο θα έχουν την απαίτηση διαγραφής χρεών!

Ακόμη και στα στρατιωτικά σενάρια οι ελβετικές τράπεζες έχουν ρόλο πρωταγωνιστικό. Το σενάριο ξεκινά με την πιθανή οικονομική κατάρρευση της Γαλλίας.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ότι , «η Γαλλία , έχοντας περάσει σε μία περίοδο πλήρης οικονομικής καταστροφής , αυτονομείται σε ξεχωριστές ανεξάρτητες περιοχές . Μία από αυτές τις περιοχές περιλαμβάνει την ιστορική επαρχία της Βουργουνδίας και της Franche- Comté, η οποία πραγματοποιεί στρατιωτική επίθεση στην Ελβετία ζητώντας παράλληλα από τους Ελβετούς τραπεζίτες να διαγράψουν τα χρέη τους» ...

«Τα στρατεύματα της γαλλόφωνης περιοχής εισβάλουν χρησιμοποιώντας τα τρία περάσματα δια μέσου των βουνών Jura επιχειρώντας παράλληλα με προέλαση αρμάτων μάχης την ταχεία εξάπλωση τους στη περιοχή της λίμνης της Γενεύης και στις πόλεις της Λωζάνης , Γενεύης και Νοσατέλ .

Τέτοιου είδους ασκήσεις πραγματοποιούνται από το 2012 , με εντολή των ελβετικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ονομασία » Stabilo Due » .


 Διαβάστε ακόμη:

ΕΛΒΕΤΙΑ: σαρωτικό ναι στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ