Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Η Γερμανία ψάχνει συμβιβασμό με τον Τσίπρα"! Τι γράφει η DIE ZEIT

07.01.2015 | 19:19
Στον αντίποδα των σεναρίων που θέλουν βέβαιη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ , η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT σε άρθρο της γράφει ότι “η Γερμανία εξετάζει συμβιβασμό με τον Τσίπρα»!

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του άρθρου που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η γερμανική κυβέρνηση “παρά τα περί αντιθέτου δημοσιεύματα, θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ακόμη και σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ”.

Το άρθρο επισημαίνει:

«Σύμφωνα με πληροφορίες της Zeit, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες εξετάζεται αυτή την εποχή πώς θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός συμβιβασμός με τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Μια έξοδος της Ελλάδας θεωρείται για την γερμανική κυβέρνηση οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά κοστοβόρα – παρά τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα»…

…«Στο Βερολίνο έχουν αντιληφθεί ότι ο Τσίπρας εμφανίζεται στο μεταξύ λιγότερο επιθετικός από ό,τι πριν από μερικούς μήνες, το οποίο θεωρείται ως ένδειξη ότι θα ήταν ανοιχτός για διαπραγματεύσεις. Στην ΕΕ κάνουν ήδη συγκρίσεις με τον Λούλα, ο οποίος ως υποψήφιος είχε προκαλέσει ανασφάλεια στις αγορές και ως Πρόεδρος πήγε τη χώρα μπροστά. Τονίζεται, ωστόσο, ότι δεν είναι σαφές πόσο ρεαλιστικό θα ήταν ένα τέτοιο σενάριο. Ένας πιθανός συμβιβασμός θα μπορούσε να σημαίνει επιπλέον ελαφρύνσεις του χρέους για την Ελλάδα – ίσως μέσω μιας επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής. Σε αντάλλαγμα ο Τσίπρας θα παραιτείτο από κάποιες από τις πιο ακραίες απαιτήσεις του. Ένα πραγματικό κούρεμα όμως αποκλείεται». 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ