Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και η "αποκατάσταση των μισθών στις ΕΔ"; Τι να περιμένουν οι στρατιωτικοί από τη συμφωνία;

13.07.2015 | 21:46
Υπάρχει ελπίδα οι στρατιωτικοί να δουν τους μισθούς τους να επανέρχονται στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012,όπως προβλεπει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας; Οι διαβεβαιώσεις που τους είχαν δοθεί και προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, προς το παρόν μένουν διαβεβαιώσεις. Μετά από τη συμφωνία των Βρυξελλών θα πρέπει να είναι πιο αισιόδοξοι;

Η εκτίμησή μας είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας. Είναι εκτίμηση που στηρίζεται στην λογική κι όχι σε κάποια συγκεκριμένη πληροφορία.

Το κείμενο της συμφωνίας μπορεί να μην κάνει λόγο ειδικά για την απόφαση του ΣτΕ που έχει να κάνει με τους μισθούς των στρατιωτικών αλλά κάνει λόγο για πολιτικές που “θα εξισορροπούν τις δημοσιονομικές επιπτώσεις που είχε η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τις αλλαγές που είχαν γίνει στις συντάξεις το 2012”. Άλλο οι συντάξεις ,άλλο οι μισθοί θα πείτε. Έχουμε όμως την αίσθηση ότι το πρόγραμμα που θα επιβληθεί στην Ελλάδα θα είναι τόσο σφιχτό, που θα είναι απίθανο να μπορέσει η κυβέρνηση να δώσει τα υπόλοιπα χρήματα στους στρατιωτικούς,χωρίς να της ζητηθούν ισοδύναμα μέτρα. Τα οποία είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν απ΄ οπουδήποτε.

Οι περικοπές που προβλέπονται στην Εθνική Άμυνα είναι ήδη στα 300 εκατομμύρια και αποτελούν μέγα πρόβλημα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ