Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: Έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για το μη πάγωμα των ωριμάνσεων στο ειδικό μισθολόγιο

23.05.2016 | 16:03
Στο θέμα της των ισοδυνάμων μέτρων για το μη πάγωμα των ωριμάνσεων στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών, δηλαδή στον τρόπο εξεύρεσης των 60 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση, στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Πολωνό ομόλογο του.

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί, κυρίως από κωδικούς εξοπλιστικών και από οικονομίες που θα γίνουν και -οι κωδικοί- έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών.

«Αρκετά έχουν πληρώσει οι Ένοπλες Δυνάμεις. ιδιαίτερα τα σώματα ασφαλείας, οι δικαστικοί και οι διπλωμάτες δεν μπορούν να πληρώσουν άλλο», τόνισε.

Για το μη πάγωμα των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια πρέπει να βρεθούν συνολικά 118 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ποσό ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ κατ' έτος, για το 2016 και το 2017.

Ωστόσο δεν εξήγησε το παράλογο γιατί, αφού είχαν εξασφαλιστεί τα ισοδύναμα, ήταν ανάγκη να περάσει η συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή. 

Είναι ξεκάθαρο από την τροπολογία ότι δίνεται παράταση στην κυβέρνηση μέχρι 31-12-2016 να βρει ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθεί το πάγωμα.

Ούτως η άλλως μέχρι 31-12-2016 δεν θα εφαρμόζονταν η τροπολογία, η οποία έχει  ισχύ από 1-1-2017.

Ποιος ο λόγος να παραμείνει η τροπολογία και να μην αποσυρθεί, να ψηφιστεί δηλαδή ως διάταξη Νόμου;

ΔΙΑΒΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικά μισθολόγια: Ψηφίζουν την τροπολογία με αλχημείες - Τι συνεπάγεται - ΑΝΑΛΥΣΗ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ