Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις" Αβραμόπουλου στους απόστρατους - "Όχι άλλες περικοπές το 2014"

24.07.2013 | 08:32
Το Συντονιστικό Όργανο Δράσης των απόστρατων με μία ανακοίνωσή του μεταφέρει τις “κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις” Αβραμόπουλου ότι για το 2014 δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές.

Οι διαβεβαιώσιεις δόθηκαν μετά από συνάντηση που είχαν μαζί του παρουσία και του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου.

Στην ανακοίνωσή τους εκφράζουν ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό,τον υπουργό Εθνικής Άμυνας
αλλά και όλες τις ενώσεις εν ενεργεία και αποστρατων.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

1.-Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων συναντήθηκαν , κατόπιν αιτήματός τους , με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Δημ. Αβραμόπουλο την Δευτέρα 22 Ιουλίου. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μ.Κωσταράκος και ο Σύμβουλος του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων σε οικονομικά θέματα Αρχιπλοίαρχος (Ο) Ι.Αντωνιάδης Π.Ν.ε.α.
2.-Το κυρίως θέμα ήταν η μη περικοπή των μισθών και συντάξεων των Στελεχών των Ε.Δ. για τα έτη 2014-16 . Ο κος Υπουργός διαβεβαίωσε κατά τον πιό κατηγορηματικό τρόπο οτι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές , άλλωστε πρόσφατα το εξήγγειλε επίσημα ο κος Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του και έχει συμφωνήσει επ’ αυτού και η Τρόικα.
3.-Η όλη συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και πέραν των ανωτέρω εθίγησαν και τα ακόλουθα :
α.-Μετοχικά Ταμεία
β-Στρατιωτικά Νοσοκομεία
γ.-Θέρετρα των Ε.Δ. και παραθερισμός αποστράτων σε αυτά
δ.-Νομικό καθεστώς των τριών Ενώσεων Αποστράτων
ε.-Α.Ο.Ο.Α.
στ.-Επίδομα παραμεθορίου για τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ.
ζ.-Ηθική επιβράβευση των στρατιωτικών , που έλαβαν μέρος στην κρίση της Κύπρου το 1974.
4.-Για όλα τα ανωτέρω θέματα διεπιστώθησαν ταύτιση απόψεων , η βούληση του Υπουργού να επιλυθούν όσα είναι εισέτι σε εκκρεμότητα και η πρόθεσή του να μην αιφνιδιάσει , συνεργαζόμενος με το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων , σε περίπτωση που θα προκύψει κάποια αλλαγή σε αυτά.
5.- Tο Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων χαιρετίζει με ικανοποίηση τις εξαγγελίες του κου Πρωθυπουργού καθώς επίσης και τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επίλυση του προβλήματος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Δημ. Αβραμόπουλος , οι Αρχηγοί των Πολιτικών κομμάτων που επισκευθήκαμε και αναλύσαμε το πρόβλημά μας , σε όποιο βαθμό συνέβαλαν στην επίλυσή του , ο Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μ.Κωσταράκος και η Ηγεσία των Ε.Δ. και βεβαίως ευχαριστεί τις τρείς Ενώσεις Ε.Α.Α.Σ. , Ε.Α.Α.Ν. , Ε.Α.Α.Α. με τα Διοικητικά τους Συμβούλια και όλα τα Μέλη τους , όπως και τους Φορείς των εν ενεργεία και αποστρατεία Ν.Π.Ι.Δ. που χάρις στον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί ενωμένοι καταφέραμε να αποτρέψουμε την συνέχιση της κατάφωρης αδικίας εις βάρος των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των Ε.Δ. Η μη περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων δεν αποτελεί χαριστική πράξη υπέρ των ε.ε. και ε.α. Στελεχών των Ε.Δ. , αλλά αναγνώριση οτι οι περικοπές που έγιναν το 2013 υπερκάλυψαν τις μνημονιακές απαιτήσεις και οτι η φτωχοποίηση των στρατιωτικών δεν άφηνε περιθώριο για άλλες περικοπές
6.-Βεβαίως ο αγώνας συνεχίζεται για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Περικοπές: Ο Αβραμόπουλος "ανοίγει τα χαρτιά του" - Ραντεβού το μεσημέρι με τους απόστρατους


"Προνομιούχοι στρατιωτικοί" - Το τέλος του μύθου με στοιχεία και αριθμούς
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ