Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Βρήκαν ομοίωμα στρατιώτη σε σκοπό - Τι συνέβη

09.05.2017 | 13:05
Ένα χάρτινο ομοίωμα στρατιώτη σε στρατόπεδο στην Κύπρο εξέπληξε περαστικό που τον πέρασε για...αληθινό στρατιώτη. Το ομοιώμα του στρατιώτη έκανε την εμφάνισή τους σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς. Σύμφωνα με το Φιλελεύθερο οι αρμόδιοι του συγκεκριμένου στρατοπέδου απέδωσαν την απόφαση για τοποθέτηση του «ψεύτικου σκοπού», σε λόγους εκπαίδευσης.

Επίσης, οπως αναφέρθηκε στο Φιλελεύθερο τα ομοιώματα χρησιμοποιούνται μόνο για σκοπούς εκπαίδευσης και όχι για αντικατάσταση των σκοπών. Δηλαδή, για να εκπαιδεύεται το προσωπικό σε θέματα ασφάλειας και σωστής εμφάνισης. Αναφέρθηκε επίσης ότι τα χαρτόνια με την εμφάνιση εθνοφρουρού, τοποθετήθηκαν σε σκοπιές προκειμένου οι φαντάροι να γνωρίζουν επ’ ακριβώς τη θέση και τη στάση του σώματος και του όπλου κατά την ώρα που εκτελούν υπηρεσίες ασφάλειας στρατοπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι σε κανένα σχέδιο ασφαλείας του ΓΕΕΦ και κανένα από τα σχέδια παραπλανήσεως που υπάρχουν δεν προνοούν την τοποθέτηση ομοιωμάτων εθνοφρουρών σε σκοπιές. Σε όλους του στρατούς του κόσμου υπάρχουν σχέδια ασφάλειας με ομοιώματα στρατιωτικών μέσων.

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση των χάρτινων ομοιωμάτων ήταν σε γνώση του ΓΕΕΦ, το οποίο παράλληλα μελετά και την επέκταση αυτής της ιδέας και σε άλλες περιπτώσεις. Το ΓΕΕΦ ξεκαθαρίζει ότι η τοποθέτηση τέτοιων ομοιωμάτων σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθιστά τους εθνοφρουρούς στις σκοπιές.

Το ομοίωμα του φαντάρου ανακάλυψε αναγνώστης του Φιλελεύθερου που βρέθηκε κοντά στο στρατόπεδο και επιχείρησε να χαιρετήσει από απόσταση τον «σκοπό» για να μην θεωρηθεί ότι επιχειρούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στο στρατόπεδο.

Πηγή: www.philenews.com
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ