Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: Αναβρασμός στην Εθνική Φρουρά για κανονισμούς προαγωγών

01.04.2016 | 13:08
 
Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς ενόψει της ψήφισης των κανονισμών για προαγωγές και αφυπηρετήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος οι υπαξιωματικοί θεωρούν ότι οι πρόνοιες του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Άμυνας Κύπρου δεν επιλύουν το πρόβλημα με τις προαγωγές. Ειδικότερα, για τους υπαξιωματικούς οι προτεινόμενες διατάξεις δεν θα βοηθήσουν στην απόφραξη της πυραμίδας και ως εκ τούτου οι προαγωγές κάθε χρόνο θα αφορούν μόνο σε ελάχιστες θέσεις που θα προέρχονται από αφυπηρετήσεις.

Όπως γράφει η κυπριακή εφημερίδα, ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΥΚΣ) ενημέρωσε χθες τα μέλη του για τις εξελίξεις αναφορικά με το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να προωθηθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 Απριλίου. Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Συνδέσμου για ενημέρωση των μελών του, «δεν υπάρχει περίπτωση να επιλυθεί το πρόβλημα των προαγωγών στους υπαξιωματικούς με τον Κανονισμό που έχει κατατεθεί, εάν δεν υιοθετηθούν οι εισηγήσεις τους για αποσυμφόρηση της πυραμίδας».

Την άποψη αυτή φαίνεται ότι ασπάζεται και η Επιτροπή Άμυνας και για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς οι συναντήσεις που προηγήθηκαν με τους υπουργούς Οικονομικών και Άμυνας επέφεραν αλλαγές στις πρόνοιες του νομοσχεδίου.

Τόσο ο Σύνδεσμος όσο και η Επιτροπή Άμυνας προτείνουν διαχωρισμό του βαθμού του ανθυπασπιστή σε «Α», «Β» και «Γ». Με αυτό τον διαχωρισμό εκτιμούν ότι θα ανοίξει ο δρόμος για προαγωγές. Δηλαδή, στον βαθμό ανθυπασπιστές «Γ» θα τοποθετηθούν οι ανθυπασπιστές που έχουν τα περισσότερα χρόνια για να αφυπηρετήσουν. Στον βαθμό ανθυπασπιστές «Β» θα τοποθετηθούν νεότεροι ανθυπασπιστές και στον βαθμό ανθυπασπιστές «Α» θα προαχθεί αριθμός αρχιλοχιών. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει η δυνατότητα για να γίνουν προαγωγές και στις υπόλοιπες βαθμίδες των υπαξιωματικών. Εκτιμάται παράλληλα ότι αυτή η λύση δεν θα έχει μεγάλο κόστος για τα κρατικά ταμεία καθώς η πλειονότητα των ανθυπασπιστών λόγω χρόνων υπηρεσίας έχει το μάξιμουμ των ετών.

Τέλος όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι εξελίξεις με το νομοσχέδιο για τις προαγωγές θα απασχολήσουν έκτακτη συνεδρία του ΣΥΚΣ και θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες των υπαξιωματικών.

Πηγή: Φιλελεύθερος

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ