Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος: λιγότερο το φυσικό αέριο στην Αφροδίτη

04.10.2013 | 08:07
Χαμηλότερη από την αρχική εκτίμηση είναι η ποσότητα του φυσικού αερίου στο κοίτασμα «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ , παραδέχθηκε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης. Η επιβεβαιωτική γεώτρηση κατέδειξε αποθέματα που κυμαίνονται από 3,6 μέχρι 6 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, με μέσο όρο τα 5 τρισεκατομμύρια.

Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι η επιβεβαιωτική γεώτρηση κατέδειξε την πολυπλοκότητα αυτών των δραστηριοτήτων που γίνονται σε πολύ μεγάλο εστιακό βάθος.

Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη η ποσότητα φυσικού αερίου «είναι παγκόσμιας κλάσης και αρίστης ποιότητας». Επίσης, χαρακτήρισε συνήθη πρακτική τη δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση. 'Εφερε ως παράδειγμα το ισραηλινό οικόπεδο "Λεβιάθαν", στο οποίο έγιναν τέσσερις επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις.
Ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι η δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση αναμένεται να γίνει περί τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2014, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι σχεδιασμοί για τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό προχωρούν κανονικά. 

Διαβάστε ακόμη:

Γκάφα - ζημιά για την ΑΟΖ αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή


Οι ΗΠΑ έχουν άμεσο ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο αλλά και την επιλυση του Κυπριακού

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ