Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Les Drones: Η Γαλλία εξοπλίζεται με επιθετικά Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (UAV)

05.09.2017 | 18:17
Η Γαλλία θα αποκτήσει εξοπλισμένα μη επανδρωμένα, τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ, της Βρετανίας και της Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί. "Αποφάσισα να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εξοπλισμού των μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών" ανέφερε η Παρλί μιλώντας σε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και βουλευτές στην Τουλόν.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ήταν οι πρώτες χώρες που απέκτησαν τέτοιου είδους αεροσκάφη και ακολούθησε η Βρετανία. Στην Ευρώπη, η Ιταλία έλαβε το 2015 την άδεια από τις ΗΠΑ να εξοπλίσει τα αμερικανικά Reaper που είχε αγοράσει. Στηn Μέση Ανατολή αεροσκάφη αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, το Ιράν, το Πακιστάν και την Τουρκία, σύμφωνα με μια έκθεση των Γάλλων γερουσιαστών Σεντρίκ Περέν και Ζιλμπέρ Ροζέ.

"Στην πράξη, η απόφαση αυτή αφορά αρχικά τα μη επανδρωμένα Reaper που αγοράσαμε από τις ΗΠΑ. Θα τα εξοπλίσουμε με ένα τηλεκατευθυνόμενο όπλο ακριβείας" εξήγησε η υπουργός. Σήμερα, η Γαλλία διαθέτει έξι Reaper, τα πέντε από τα οποία έχουν σταλεί στο Νιαμέι για επιχειρήσεις παρακολούθησης των τζιχαντιστών στο Σάχελ. Σύμφωνα με την Παρλί, το ευρωπαϊκό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία, θα είναι επίσης εξοπλισμένο.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP) 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ