Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Μας εξευτελίζετε στα μάτια των στρατιωτών μας" - Στρατιωτικός γράφει περί ηθικού

15.05.2013 | 00:01
Του Εσμια (ΕΤΕΤΗ) Ευάγγελου Κουτρουφίνη
Γενικού Γραμματέα Ε.Σ.ΠΕ.ΠΕΛ.

 
Κι όμως είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Τη χρονική περίοδο κατά την οποία η φτωχοποίηση, η εξαθλίωση και η εξόντωση κάθε ηθικής αξίας βρίσκονται στο ζενίθ, η προσπάθεια να καταρρεύσει οτιδήποτε κατακτήθηκε με κόπο και ιδρώτα, δεν μας φοβίζει. Δεν μας αγγίζει. Δεν μας ακουμπά, γιατί δεν το δημιουργούμε εμείς. Άλλους πρέπει να φοβίζει. Αυτοί πρέπει να σκεφτούν.
 
Αυτό που μας κάνει, όμως, να σκύβουμε το κεφάλι πιότερα, είναι η κατακρήμνιση της ελπίδας στα μάτια ενός νέου. Ενός εφήβου που παραλάβαμε με την εντολή να τον κάμουμε στρατιώτη. Μα του γκρεμίσατε το πρότυπο. Του στερήσατε το δικαίωμα να κοιτά στα μάτια τον προϊστάμενο, το διοικητή, τον αρχηγό του και να ελπίζει. Να πάρει την εντολή να βγει μπροστά μα να γνωρίζει το φτάσιμο πως έχει αξία!
 
Ποια αξία; Οι αξίες σας έχουν άλλα μέτρα και σταθμά. Τσακίζετε, κατ’ επιταγή αλλότριων συμφερόντων, καθημερινά τα πρότυπά μας μαζί με τις ελπίδες μας. Αν οφείλετε, όπως ομολογείτε, να τα επιστρέψετε τώρα. Αύριο ίσως είναι αργά. Τα «θα» τ’ ακούσαμε πολλάκις.
 
Επιστρέψτε πάνω απ’ όλα το δικαίωμα στο νέο να κοιτά στα μάτια, όχι τον σκυθρωπό και κουρασμένο ανθρωπάκο αλλά, τον ηγήτορά του. Επιστρέψτε μας τη χαμένη αξιοπρέπεια που απορρέει από την ασυνέπεια στις όποιες υποχρεώσεις μας. Επιστρέψτε το περήφανο Ελληνικό χαμόγελο στα πρόσωπά μας. Μας ανήκουν! Ακούει κανείς;       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αυτά θα μπορούσες να δώσεις στους στρατιωτικούς χωρίς κόστος" - Απάντηση στον Παναγιωτόπουλο

"Σύστημα ανταμοιβών" για τους στρατιωτικούς αντί για ειδικό μισθολόγιο - Μια πρόταση

 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ