Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων επιλέγουν - ΠΑΛΙ - τη σιωπή;

07.06.2013 | 00:01

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Στην χώρα που λέγεται Ελλάδα τίποτα δεν μπορεί να είναι αυτονόητο. Πόσο μάλλον η αξιοκρατία που ποτέ δεν ήταν κάτι που ως λαός απολαμβάναμε. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν την γνώρισαν σχεδόν ποτέ.

Η υπουργική απόφαση του Ραγκούση ,με τις ατέλειες,τις αδυναμίες και την κριτική που δέχτηκε ήταν ένα βήμα για την δημιουργία ενός συστήματος μεταθέσεων-τοποθετήσεων που τελικό στόχο θα είχε την δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης εντός Ενόπλων Δυνάμεων. Η απόφαση πέρασε “διακομματικά” αλλά η “τροκομματική” κυβέρνηση δεν τολμά να την εφαρμόσει. Και για να μοιράζουμε τις ευθύνες σωστά η ΝΔ είναι η κύρια υπεύθυνη γιατί θέλει να έχει σε πλήρη λειτουργία το “ρουσφετομαγειρίο” και οι άλλοι δύο , ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είτε είναι συνένοχοι -για να “βολεύουν” κι αυτοί όποιους μπορούν- είτε δεν “εχουν πάρει μυρωδιά” γιατί με τον χώρο της Άμυνας δεν έχουν και πολλά,πολλά.

Όλα αυτά είναι αναμενόμενα με τα κόμματα που έχουμε. Η κρίση δεν τ΄ άλλαξε προς το καλύτερο.

Αυτό που εκπλήσσει είναι γιατί οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων δεν πιέζουν προς την εφαρμογή της απόφασης πάνω στην οποία θα μπορούσαν να “πατήσουν” και να ...ησυχάσουν από τις πιέσεις για τις οποίες συχνά παραπονούνται αλλά και να δείξουν επιτέλους στο προσωπικό ότι δείχνουν το ελάχιστο ενδιαφέρον . Λεφτά δεν μπορούν να δώσουν ,κατανοητό. Να πάνε “κόντρα” στην κυβερνητική οικονομική πολιτική δεν έχουν την δυνατότητα ,ας το δεχτούμε κι αυτό. Αλλά για τις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις των στελεχών τους δεν θα έπρεπε να πουν “στοπ” ; Για να σταματήσουν οι πιέσεις πολιτικών, πολιτευτών, δημοσιογράφων και παραγόντων; Γιατί δεν πιέζουν ώστε να ξεκινήσει έστω η επιβολή ενός αξιοκρατικού συστήματος;

Αν παραμένουν αδρανείς και σιωπηλοί σ΄ ένα τέτοιο θέμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ αρμοδιότητάς τους, τι να περιμένουμε για τα πιο δύσκολα;

Υπάρχει χρόνος να μας διαψεύσουν μέχρι την 1η Ιουλίου. Κι ελπίζουμε να το κάνουν . Για πολλούς λόγους όμως νομίζουμε ότι για άλλη μια φορά θα είναι εκείνοι που θα διαψεύσουν προσδοκίες και ελπίδες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - Ραγκούσης στο Onalert: "Το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΔ έχει δικαίωμα στην αξιοκρατία"


Μεταθέσεις: Πάνε για "θάψιμο" την υπουργική απόφαση Ραγκούση - Νίκη του "ρουσφετομαγειρίου"


Μεταθέσεις γιοκ - Ξανά μέσα στο καλοκαίρι θα τρέχουν οι στρατιωτικοί αλλά όχι για μπάνια


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ