Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα "πρόβα" γαλανόλευκης στις φρεγάτες Belharra: Ξανά στη ΓΔΑΕΕ η Naval Group

15.03.2018 | 14:22
Νέα "πρόβα" της γαλανόλευκης στις υπερσύγχρονες φρεγάτες Bellhara έγινε σήμερα. O επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων είχε συνάντηση με επιτελείς και εκπροσώπους της Γαλλικής εταιρείας NAVAL GROUP κ.Laurent Mourre και κ.Jean-Christophe Nicolas. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Φεβρουαρίου τεχνικό κλιμάκιο, της Naval Group που συνοδευόταν και από εκπρόσωπο της DGA, δηλαδή της αντίστοιχης γαλλικής Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και εκπρόσωπο του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, παρουσίασε τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες των stealth φρεγατών στους έλληνες διαπραγματευτές της ΓΔΑΕΕ και στα εξειδικευμένα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου. 

Ταυτόχρονα είχε γίνει και μια ανασκόπηση στις παλαιότερες συζητήσεις κατά τις οποίες, στις οποίες κατά έναν τρόπο είχε καταγραφεί μια καταρχήν συμφωνία, και αφορούσε στις φρεγάτες τύπου FREMM και Gowind. Είναι πάντως σαφές ότι το κυρίως πιάτο στο μενού εκείνων των διαβουλεύσεων αφορούσε στις stelth υπερ-φρεγάτες, που ήδη ναυπηγούνται, και αναμένεται το αργότερο εντός της προσεχούς πενταετίας θα "βρίσκεται μέσα στο νερό." 

Οπως είχε αποκαλύψει το OnAlert για τη χρηματοδότηση της προμήθειας των νέων φρεγατών του Ελληνικού Στόλου, δεν προκύπτει δημοσιονομική επίπτωση. Στην λύση με την οποία θα παρακαμφούν οι αυστηροί περιορισμοί, κατέληξαν κατά την συνάντησή τους Αλέξης Τσίπρας και Εμμανουέλ Μακρόν, όταν συμφωνήθηκε το πρόγραμμα να “αιμοδοτηθεί” οικονομικά από τα υπερ-κέρδη των ελληνικών ομολόγων που δεν έχουν επιστραφεί στην Τράπεζα της Ελλάδος από την Γαλλική Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι της τάξης του 1,5 δις και με την πιο διστακτική προοπτική θα αφορά στην απόκτηση δυο συν δυο φρεγατών είτε Belharra, είτε των τύπων Fremm, Gowind.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ