Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο Μισθολόγιο: Ερώτηση Κικίλια για την μισθοδοσία και το επίδομα παραμεθορίου

07.11.2017 | 15:06
Ερώτηση προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο απευθύνουν οι βουλευτές Βασίλειος Κικίλιας, Βουλευτής Α’ Αθηνών και Αναστάσιος Δημοσχάκης, Βουλευτής Ν. Έβρου σχετικά με το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων με έναρξη ισχύος την 01-01-2017. Ειδικότερα οι βουλευτές επικεντρώνονται σε τρία σημεία όσο αφορά το νέο μισθολόγιο, συγκεκριμένα το πότε θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο, τι θα γίνει με την νυκτερινή αποζημίωση αλλά και πότε θα καταβληθεί το επίδομα παραμεθορίου. Διαβάστε την ερώτηση παρακάτω:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο
ΘΕΜΑ: Εφαρμογή νέου Μισθολογίου του Ν.4472/2017

Κε Υπουργέ,

Με τον Ν.4472/2017 θεσπίστηκε νέο μισθολόγιο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με έναρξη ισχύος την 01-01-2017.

Επίσης με τις παρ.Δβ και Ε του άρθρου 127 του υπόψη νόμου, θεσπίστηκαν αφενός ειδική αποζημίωση για νυκτερινή απασχόληση με ποσό 2,77 ευρώ ανά νυκτερινή ώρα απασχόλησης και αφετέρου το επίδομα «παραμεθορίου» με το ποσό των 100 ευρώ αντίστοιχα.

Παρά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την ψήφιση του ως άνω νόμου, ακόμη δεν εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο, δεν χορηγήθηκε η ειδική αποζημίωση και το επίδομα «παραμεθορίου», παρατείνοντας έτσι την αβεβαιότητα των στελεχών αφενός για τον χρόνο εφαρμογής του και αφετέρου για το εάν θα επιφέρει αυτό μειώσεις στις καθαρές αποδοχές τους.

Επειδή ο μισθός των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ, αποτελεί θεμελιώδες οικονομικό μέγεθος της ζωής τους με επιπτώσεις στον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό τους και η παράταση της αβεβαιότητας μόνο επιπρόσθετο άγχος και ανησυχία προκαλεί σε αυτά, ερωτάται ο κ.Υπουργός:

1. Πότε ακριβώς και με ποιού μήνα μισθοδοσία θα εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο, που θεσπίστηκε με τον Ν.4472/2017;
2. Πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η χορήγηση του επιδόματος «παραμεθορίου» για τα στελέχη των ΕΔ, της παρ.Ε του άρθρου 127 του υπόψη νόμου;
3. Πότε, σε ποια στελέχη και με ποια ακριβώς διαδικασία θα ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της ειδικής αποζημίωσης για νυκτερινή απασχόληση, της παρ.Δβ του άρθρου 127, επίσης του υπόψη νόμου;

Οι ερωτώντες βουλευτές,

Βασίλειος Κικίλιας, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Αναστάσιος Δημοσχάκης, Βουλευτής Ν. Έβρου

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ