Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης στο Κουβέϊτ - Τι συζητήθηκε

06.04.2017 | 19:49
Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Κουβέιτ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 με τον ομόλογό του, Lt. General Mohammed Khaled Al-Khedher, μετά από επίσημη τελετή υποδοχής του στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Κατά τις διμερείς επαφές, συζητήθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας με έμφαση στο προσφυγικό και στην τρομοκρατία καθώς και η απαίτηση δημιουργίας συναντίληψης μεταξύ των κρατικών δρώντων της ευρύτερης περιοχής ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο ενίσχυσης της σταθερότητας και της ασφάλειας. Επίσης, συζητήθηκε η περαιτέρω προοπτική στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών στα πεδία της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτεται επίσημα το Κουβέιτ.

Ακολούθως, ο Α/ΓΕΕΘΑ έγινε δεκτός από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας, Sheikh Mohammad Khaled Al Hamad Al Sabah, με τον οποίο συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του ευρύτερου γεωπολιτικού περιβάλλοντος και της ανάπτυξης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας. Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τον λιμένα Shuwaikh, όπου και παρακολούθησε δραστηριότητες της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης “Eagle Resolve 2017”. Η άσκηση διεξάγεται από τις 19 Μαρτίου έως τις 19 Απριλίου 2017 με συμμετοχή χωρών-μελών του Gulf Cooperation Council καθώς και των ΗΠΑ. Κατά την παραμονή στο Κουβέιτ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και με τον Έλληνα Πρέσβυ κ. Ανδρέα Παπαδάκη.


  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ