Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ο Έλληνας ήρωας Λοχίας" - Ο βρετανικός Guardian γράφει για τον ΕΠΟΠ Ντεληγιώργη

26.04.2015 | 21:23
Η αυταπάρνηση του ΕΠΟΠ Λοχία Αντώνη Ντεληγιώργη, που διέσωσε 20 μετανάστες , στον Ζέφυρο της Ρόδου έχει συγκινήσει τους πάντες. Η πράξη του τράβηξε το ενδιαφέρον μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Βρετανίας . Ο Guardian ήρθε σε επαφή με τον Έλληνα Λοχία ο οποίος και διηγήθηκε πως αποφάσισε να πέσει στη θάλασσα για να σώσει συνανθρώπους του.

Όπως λέει βρισκόταν στη περιοχή με τη σύζυγό του. Πατέρας δύο παιδιών ο ίδιος μόλις είδε το σκάφος να διαλύεται στα βράχια και τους μετανάστες να πέφτουν στη θάλασσα , δεν το σκέφτηκε . Βούτηξε στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος η θάλασσα ήταν γεμάτη πετρέλαιο και υπήρχαν στο βυθό κοφτερά βράχια.
Κόπηκε στα χέρια και στα πόδια αλλά αυτό το κατάλαβε μετά από την υπερπροσπάθεια που έκανε για να βγάλει στη στεριά όσους μπορούσε. Δεν θυμάται ούτε ο ίδιος πόσοι ήταν άνδρες,γυναίκες και παιδιά. Θυμάται όμως έναν άνδρα γύρω στα 40 που δεν πρόλαβε να τον σώσει.

Μία μετανάστρια από την Ερυθραία που γέννησε προχθές στη Ρόδο αποφάσισε να δώσει στο αγοράκι της το όνομα του σωτήρα της . Του Αντώνη Ντεληγιώργη.

Διαβάστε ακόμη:


Συγκίνηση στη Ρόδο! Μετανάστρια δίνει το όνομα του ΕΠΟΠ Λοχία που την έσωσε στο παιδί τηςΑυτός είναι ο Λοχίας ήρωας που έσωσε 20 μετανάστες στη Ρόδο


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ