Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πούτιν "κλείνει το μάτι" στον Τσίπρα για τους ελληνικούς S-300

04.12.2018 | 05:30
Λίγες μέρες πριν το ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα στέλνει ¨μήνυμα" με νόημα στην Αθήνα.

Η Ρωσία επιλέγει να "λιώσει τους πάγους" ανοίγοντας την κουβέντα για το μέλλον των ελληνικών S-300 σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία όπου μετά το επεισόδιο στην Κριμαία, οι σχέσεις NATO και Ρωσίας βρίσκονται στο ναδίρ.

Ο διπλωμάτης σε δηλώσεις που έκανε χθες στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS,  υπενθύμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει στρατιωτικό εξοπλισμό που κατασκευάζει η Ρωσία, την οποία παρέδωσε η Μόσχα στην Αθήνα πριν από περισσότερα από 15 χρόνια.

"Επί του παρόντος, η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό μέσω της συντήρησης των ρωσικών οπλικών συστημάτων που έχει ήδη η Ελλάδα. Δεν υπάρχουν παράπονα για τον εξοπλισμό μας από την ελληνική πλευρά αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι καλός και υψηλής ποιότητας", δήλωσε χαρακτηριστικά

"Εμείς είμαστε ανοιχτοί στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα αυτό και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε νέα έργα", επεσήμανε ο Ρώσος πρέσβης.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας επιβάλλει "ορισμένους περιορισμούς στην ανάπτυξη της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας της με τη Ρωσία", σημείωσε ο πρεσβευτής. "

Ωστόσο, ο διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Αθήνας για στρατιωτική και τεχνική συνεργασία δεν σταματά", τόνισε ο διπλωμάτης. «Ως εκ τούτου, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μόσχα. Μια ειδική μικτή επιτροπή για τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία συνεδριάζει τακτικά με την τελευταία συνεδρία να έχει συγκληθεί το καλοκαίρι του 2017.»

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα μέλος του NATO η οποία διαθέτει ζωτικής σημασίας για την άμυνά της οπλικά συστήματα, αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επί της ουσίας η ελληνική αντιαεροπορική ομπρέλα είναι ρωσική και η συντήρησή της για να παραμείνει “ανοιχτή” και ανθεκτική είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα μετά από τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ στην Ρωσία.

Πηγή: TASS


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ