Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι "εκ παραδρομής" ανακοινώσεις "τρώνε" Αρχηγούς; Τι "συνδέει" Κωσταράκο-Λυμπέρη

27.08.2014 | 00:01
Δυο φορές έχει γίνει έξαλλος με τον Α/ΓΕΕΘΑ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην κατά τ΄ άλλα αγαστή συνεργασία τους . Την ρώτη φορά δεν ήταν ΥΕΘΑ,αλλά ΥΠΕΞ και είχε εκνευριστεί μ΄ ένα έγγραφο του ΓΕΕΘΑ το οποίο αν έμενε ως είχε θα έκανε ζημιά στον “ελληνοϊσραηλινό άξονα”.

Η δεύτερη προέκυψε με την πρωτοβουλία του Α/ΓΕΕΘΑ να δοθεί στην δημοσιότητα ανακοίνωση που είχε να κάνει με το μισθολόγιο των στρατιωτικών. Στην οποία εμφανιζόταν ο Α/ΓΕΕΘΑ να φορά το “κοστούμι Τσουκαράκη” και να εύχεται την εκτέλεση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε παράνομες τις περικοπές!

Το Μέγαρο Μαξίμου όπως έγραψε η Καθημερινή παρενέβη για να αποσυρθεί η ανακοίνωση. Και ο Αβραμόπουλος ήταν λογικό να εκνευριστεί αφού του προέκυψε θέμα από εκεί που δεν το περίμενε.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν έχει ιδιαίτερες συμπάθειες ακόμη κι εντός του ΥΠΕΘΑ,το γνωρίζει και ο ίδιος. Δεν το επιδίωξε ποτέ ,δεν του χρειάστηκε ,γιατί είχε πάντα εξαιρετικές σχέσεις και με τους τέσσερις ΥΕΘΑ που κλήθηκε να συνεργαστεί. Ακόμη και με τον Φράγκο!

Πολλοί λοιπόν είπαν ότι η πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ δείχνει ότι ο στρατηγός Κωσταράκος θέλει την τελευταία περίοδο της θητείας του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ να ασχοληθεί και λίγο με την υστεροφημία του. Δεν έχει μείνει πολύς χρόνος για να το “δουλέψει” και είναι αμφίβολο αν με μια ανακοίνωση μπορούν να σβηστούν όλα όσα προηγήθηκαν τρία χρόνια τώρα.

Άλλοι ερμηνεύουν την κίνησή του ως “υποθήκη” για το ενδεχόμενο που δεν εκλεγεί πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO. Ενδεχόμενο που πολλοί λένε ότι είναι πιθανό ,μετά από τις τελευταίς “σφυγμομετρήσεις” . Σ΄ αυτή τη περίπτωση θα επιδιώξει την παραμονή αν και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο. Έχει κάνει όμως πολλά …διπλά σε κρίσιμες αναμετρήσεις.

Η "εκ παραδρομής" ανακοίνωση κάνει την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη πάντως.

Πόσο μπορεί να κοστίσει στον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο η “εκ παραδρομής” ανακοίνωση για το μισθολόγιο; Δεν μπορούμε να μην κάνουμε τον “παραλληλισμό” με την απόφαση αποστρατείας του Ναύαρχου Χρήστου Λυμπέρη. Μια “εκ παραδρομής” ανακοίνωση για τα Ίμια του “χρέωσαν” ,χωρίς μάλιστα να έχει την ευθύνη για την διανομή της και τον αποστράτευσαν. Δεν μπορούν να συγκριθούν οι άνθρωποι, οι αξιωματικοί και οι συγκυρίες αλλά η ιστορία έχει πάντα τη σημασία της.

Διαβάστε ακόμη:

Το παρασκήνιο των δύο ανακοινώσεων του ΓΕΕΘΑ για το μισθολόγιο! Θύελλα στο ΥΠΕΘΑ
"Δεν έχω καμία σχέση με το νέο μισθολόγιο",υποστηρίζει ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ ΚωσταράκοςΑπίστευτος μύλος με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για το μισθολόγιο! Τι λέει σε νέα ανακοίνωσή του

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ