Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Τούρκοι "παρεξηγήθηκαν" από το σύνθημα της ΜΥΚ και ..."φοβούνται για την Πόλη"

28.03.2015 | 21:17
Θέμα εκμετάλλευσης έγινε στον τουρκικό τύπο  το σύνθημα για την Πόλη που φώναξε στην παρέλαση ομάδα βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού και το οποίο προκάλεσε υπερβολικές αντιδράσεις και στην Ελλάδα.


 Οι εφημερίδες επί 2 ημέρες εκμεταλλεύονται  το περιστατικό και ''μεταφράζουν'' το σύνθημα για να τους βολεψει ως  «Θα υψώσουν ελληνική σημαία στην Κωνσταντινούπολη», όπως ήταν και ο τιτλος της  τουρκικής εφημερίδας Hurriyet που έγραψε πρώτη για το θεμα. 


Το σύνθημα που φώναξαν οι βατραχάνθρωποι  του Πολεμικού Ναυτικού αποκαλύφθηκε από βίντεο που μεταδόθηκε από το internet, γραφει η εφημερίδα. Οι καταδρομείς κατά την παρέλαση, είπαν , «όνειρό μας είναι να μπούμε στην Κωνσταντινούπολη και υψώνοντας την ελληνική σημαία να πούμε τον εθνικό ύμνο». Ορισμένα άτομα από τον συγκεντρωμένο κόσμο χειροκρότησαν το σύνθημα. Η εφημερίδα γράφει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Σακελλαρίδης, επέκρινε το σύνθημα αυτό, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, τονίζοντας ότι το σύνθημα αποτελεί ανοιχτή πρόκληση κατά της δημοκρατίας, είπε «Ανησυχώ. Δεν μπορώ να καταλάβω το να μένουν ατιμώρητοι αυτοί που το έκαναν. Θα πρέπει ο στρατός να εκκαθαριστεί από τα φασιστικά και τα ακραία δεξιά στοιχεία.»Επίσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είπε ότι τα συνθήματα αυτά είναι αντίθετα με την εξωτερική πολιτική της χώρας και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φρενάρει την κατάσταση αυτή.  
 Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που είπε, όπως γράφει,  ότι «Τι διαφορετικό θα μπορούσε να αναμένεται να κάνουν με έναν ανεύθυνο Υπουργό Άμυνας, όπως ο Πάνος Καμμένος;»


Ακολούθησαν και άλλες εφημερίδες :

Η Sabah,δημοσιεύει ανταπόκριση με τον τίτλο «Τα συνθήματα των στρατιωτών δίχασαν τη γείτονα» όπου γράφει ότι τα συνθήματα που φώναξαν από τους καταδρομείς υποβρύχιων καταστροφών κατά την παρέλαση που έγινε με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελλάδας της 25ης Μαρτίου, οι οποίοι εννοώντας την Κωνσταντινούπολη, είπαν «Θα μπούμε στην Πόλη / θα πούμε τον εθνικό μας ύμνο / και θα υλοποιήσουμε τα όνειρά μας». Αυτά οδήγησαν στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.οι βουλευτές του οποίου είπαν «Θα πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες απολύσεις για την εκκαθάριση των φασιστών μέσα στο στράτευμα. Τα συνθήματα αυτά αποτελούν μεγάλο χτύπημα στη δημοκρατία»

Στο μεταξύ ο προερχόμενος από το κόμμα των ΑΝΕΛ, και εταίρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Καμένος, ισχυρίστηκε ότι το βίντεο που παρουσίαζε την παρέλαση ήταν το περσινό βίντεο, αλλά η εταιρεία που έκανε τη λήψη του βίντεο διέψευσε τη δήλωση αυτή και τόνισε ότι  οι καταγραφές ήταν καινούργιες.

Η Cumhuriyet, έχει τον τίτλο «Αναστάτωσε την Αθήνα το σύνθημα ''θα μπούμε στην Κωνσταντινούπολη''». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι αποκτά βάθος η κρίση που ξέσπασε με το σύνθημα αυτό των Καταδρομέων Υποβρύχιων Καταστροφών, οι οποίοι είχαν πει κατά την παρέλαση ότι «το όραμά μας είναι να μπούμε στην Κων/λη, να υψώσουμε τη σημαία μας και να πούμε τον ύμνο μας». Όσο και αν ένα μέρος του κόσμου χειροκρότησε το σύνθημα, υπήρξαν αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την αντιπολίτευση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Σακελλαρίδης, επέκρινε το σύνθημα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κατριβάνου, είπε ότι αυτό που έγινε ήταν «προβοκάτσια απευθείας κατά της δημοκρατίας» και ότι είναι αδιανόητο να μείνει ατιμώρητη αυτή η συμπεριφορά. 
Στο μεταξύ, αναφέρει η εφημερίδα, το ΠΑΣΟΚ τα έβαλε κατά του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ, Υπουργού Άμυνας κ. Καμένου, λέγοντας «τι μπορείτε να περιμένετε όταν ο Υπουργός Άμυνας είναι τόσο ανεύθυνος;»

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ