Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παιχνίδι με τη φωτιά! Οι "θεσμικοί" απόστρατοι "πούλησαν" τους εν ενεργεία,με "εντολή άνωθεν"

07.04.2013 | 23:52
Σε δρόμο ολισθηρό που απειλεί να οδηγήσει στον γκρεμό τις Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται να οδεύει η κυβέρνηση στο χώρο του στρατεύματος. Με τα στελέχη να είναι σε απελπισία από την απόλυτη αδυναμία της κυβέρνησης να υπερασπίσει τα στοιχειώδη, κάποιοι που επιμένουν να λειτουργούν με γνώμονα την κομματικό συμφέρον, τους ψήφους και την κάλπη ,αρνούνται προκλητικά να κατανοήσουν ποιος απειλεί πραγματικά και σοβαρά τη συνοχή και την πειθαρχία στις Ένοπλες Δύναμεις: είναι η ίδια η κυβέρνηση που δεν τολμά να τις προστατεύσει! 

Τρία χρόνια τώρα οι διαμαρτυρίες, η παρουσία στρατιωτικών σε ΜΜΕ και η αρθρογραφία τους μέσω της οποίας εκφράζονται σοβαρότατοι προβληματισμοί για το τι επιδιώκεται στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ,αντιμετωπίζεται με την παράλογη αγωνία των κυβερνώντων να δώσουν…εξετάσεις “πατριωτισμού” στην Χρυσή Αυγή και να εμφανιστούν στο χώρο του στρατεύματος ακόμη πιο ακραίοι.

Η τελευταία προσπάθεια εκδηλώνεται μέσω της προσπάθειας πλήρους χειραγώγησης των “θεσμικών” Ενώσεων Αποστράτων οι οποίες αρνούνται όπως προκύπτει από ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ να “καλύψουν” τα στελέχη που εμφανίστηκαν με στολή σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ή έδωσαν συνέντευξη! Αυτό είναι όπως όλα δείχνουν το μέγα πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων ,σύμφωνα με την ηγεσία τους!

Κι όμως αυτό τους απασχολεί κι όχι ότι σε λίγες ώρες αρχίζει η συζήτηση για νέες περικοπές στο μισθολόγιο των στρατιωτικών! Και αν η πολτική ηγεσία έχει “παραδοθεί” στο κυνήγι των …αριθμών που ξεχνούν τους ανθρώπους, η στρατιωτική ηγεσία τι σκοπεύει να κάνει: να ασχοληθεί με το πόσες μέρες φυλακή θα “φάνε” όσοι πήγαν με στολή σε συγκέντρωση; Για να καταφέρει τι και να ικανοποιήσει ποιούς; Να εκφοβίσει τους στρατιωτικούς που ασφυκτιούν και δεν έχουν δικαίωμα να πουν ούτε λέξη για τα εργασιακά τους ζητήματα και να ικανοποιήσει μια “κάστα” ακραίων που ζουν ακόμη σε άλλες εποχές και επιθυμούν διακαώς να “ξανασήζουν” εμφύλιο;

Οι ευθύνες των Αρχηγών και πρώτα απ΄ όλα του Α/ΓΕΕΘΑ από δω και μπρος είναι απλά τεράστιες .

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οι οποίες οργανώνονται από τις “θεσμικές” ενώσεις τις επόμενες ημέρες. “Θεσμικές ενώσεις” στις οποίες όπως φαίνεται μπήκε πάλι…καπίστρι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Το περασμένο διάστημα έλαβαν χώρα μαζικές – δυναμικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με τις οποίες εκφράστηκε η έντονη αγανάκτηση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, αλλά και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, συνέπεια της άδικης και αναίτιας διαχρονικής απαξίωσής τους και της επί τετραετία εξαθλίωσης και φτωχοποίησής τους, που οδήγησαν χιλιάδες οικογένειες σε διαβίωση κάτω από τα όρια της φτώχειας, με τραγικές συνέπειες στο ηθικό των εν ενεργεία στελεχών.

Η μαζικότητα ήταν αποτέλεσμα της ενότητας που εξέφρασαν όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη και υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, που συγκρότησαν το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (ΣΟΔ), με βασικά συστατικά στοιχεία της την αξιοπιστία, την εμπιστοσύνη, την ειλικρίνεια και την αλληλοϋποστήριξη, που θεωρούμε ως ίδιον του λειτουργήματός μας.

Εν ενεργεία συνάδελφοί μας, μέλη του ΣΥΣΜΕΔ και Περιφερειακών Ενώσεων, ως αποτέλεσμα της δραστηριότητάς τους που αναπτύχθηκε στα πλαίσια των ενεργειών των νόμιμα συγκροτημένων με δικαστικές αποφάσεις σωματείων τους, έγιναν κοινωνοί πειθαρχικών διώξεων με αποδεικτικά μέσα που παραπέμπουν σε εποχές που η Ελληνική κοινωνία έχει καταδικάσει απερίφραστα και έχει διαγράψει από τη μνήμη της.

Κόκκινη γραμμή παραμένει για τα σωματεία μας η αδιάρρηκτη ενότητα και οι δεσμοί μας με Ενώσεις αποστράτων, ως το μοναδικό όπλο το οποίο θα πρέπει να στραφεί έναντι εκείνων που προσπαθούν να απομακρύνουν όλους εμάς, τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, από τους χειμαζόμενους συμπολίτες μας, τα ίδια τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, τους συγγενείς μας και να φιμώσουν τη φωνή μας που αρθρώνει σιδερένιο λόγο ενάντια στην εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, την υποδούλωση του περήφανου Ελληνικού λαού και την καταπάτηση της Χώρας από ξένους δυνάστες.

Οφείλουμε, ως ζωντανό κομμάτι των Ελλήνων πολιτών, που διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία μας, να απομακρύνουμε τις όποιες Κασσάνδρες προσεγγίζουν ένθεν κακείθεν και να αποβάλλουμε ως καταδικαστέες τις όποιες παθογένειες μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα. Παθογένειες που πρέπει να ανατρέψουμε και να συνθλίψουμε, ακόμη και αυτές που φέρονται να εκφράζονται μέσα στο ίδιο το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων, παρέχοντας κεκαλυμμένη στήριξη, υφαρπάζοντας, όμως στην ουσία, την όποια εμπιστοσύνη μας προς ίδιο και αλλότριο του στόχου και των σκοπών του όφελος, προσδοκώντας πρόσκαιρα αδύναμα οφέλη.

Οφείλουμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, όπως οφείλουμε να στηρίξουμε και τους εκατομμύρια συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και προσδοκούν. Εάν δεν γίνει το πρώτο είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να συμβεί και το δεύτερο.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων δεν εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στους πειθαρχικά διωκόμενους συναδέλφους μας, οι οποίοι συμμετέχουν μέσω των οργάνων τους σε αυτό, αν και ακολούθησαν τα συμφωνημένα από αυτό (το ΣΟΔ), και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερέβησαν εαυτό γιατί έτσι ζητήθηκε, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος και σκοπός. Αντίθετα στήριξη παρείχαν οι ανεξάρτητες Ενώσεις αποστράτων και οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι, για το καλό όλων μας. 

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή θεωρούμε ότι τα στοιχεία της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας, της ειλικρίνειας και της υποστήριξης κλονίστηκαν ανακοινώνουμε/γνωρίζουμε στα μέλη μας ότι δεν θα συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 16.00΄ στην πόλη των Χανίων της Κρήτης και καλούμε τους συμμετέχοντες φορείς στο Συντονιστικό Όργανο Δράσεων [ΕΑΑΑ (που εκπροσωπεί και τις ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ), ΑΝΕΑΕΔ, ΑΚιΣ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑ/ΣΤΥΑ, ΠΟΣ, ΠΟΑΑΣΑ, ΕΑΠΣ, ΠΕΑΛΣ] να μας γνωρίσουν εάν εξακολουθούν να παραμένουν μαζί μας σε αυτό (ΣΟΔ), δηλώνοντας τη στήριξή τους στους πειθαρχικά διωκόμενους συναδέλφους μας, ή αποχωρούν.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα ο ΣΥΣΜΕΔ και οι Περιφερειακές Ενώσεις δέχτηκαν, ποικιλοτρόπως, αναίτια επίθεση ακόμη και εκ των έσω, προκειμένου να σταματήσουν τη δράση τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την πορεία μας, όπως μέχρι σήμερα πράξαμε, και είμαστε σίγουροι ότι όταν ωριμάσουν οι συνθήκες (πολύ γρήγορα) οι Κασσάνδρες θα απομονωθούν και θα λογοδοτήσουν, όταν και όπως ήθελε αποφασιστεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Κύκλοι του ΥΕΘΑ" ,λένε όχι σε νέες περικοπές,αλλά οι αριθμοί άλλα λένε

Ασφαλιστικό: Η αδικία κατά στρατιωτικών συνεχίζεται

Τσίπρας προς απόστρατους: "Δέσμευση για ανατροπή των περικοπών. Θέλουμε τη συνεργασία σας"
 

 

ΣΧΟΛΙΑ