Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πάνε και τα παιδιά των στρατιωτικών σχολείο" - Γιατί χρειάζεται η υπενθύμιση από την ΠΟΕΣ

28.09.2014 | 23:26

Ελαστικοποίηση του ωραρίου των γονέων στρατιωτικών ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Όχι χωρίς αιτία. Η ΠΟΕΣ επισημαίνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί γονείς στρατιωτικοί οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο και ζητά για τις περιπτώσεις που αποδεδειγμένα δεν υπάρχει λύση να δοθεί η δυνατότητα προσέλευσης στην υπηρεσία μία ώρα αργότερα.

Διαβάστε τι ακριβώς ζητά και γιατί:


"Ήδη τα σχολεία όλων των βαθμίδων άνοιξαν και οι μαθητές μπήκαν και πάλι στο σχολικό πρόγραμμά τους. Σε μια ιδιαίτερη για όλους μας κρίσιμη περίοδο η στήριξη ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας καθίσταται απολύτως αναγκαία για να μπορέσει η οικογένεια αυτή ενωμένη να απομακρύνει τα όποια προβλήματα δημιουργεί η κρίση, αναπαραγάγει και μεταφέρει.

Το ωράριο των γονέων στρατιωτικών, όπως άλλωστε όλων των στρατιωτικών, έναντι των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων που η νομοθεσία και η εργοδοσία, κατά περίπτωση, παρέχει τη δυνατότητα ελαστικοποίησής του, είναι καθορισμένο και ισχύει ως έναρξη η 07.00 ́ ώρα και ως λήξη η 14.30 ́ (ή 15.00 ́) ώρα.

Η μετάβαση των μαθητών από τις οικίες τους προς τις σχολικές μονάδες, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες, και ειδικότερα των μικρότερων ηλικιών (δημοτικό σχολείο), εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, αν αναλογιστούμε μάλιστα την εγκληματικότητα που έχει παρουσιαστεί σε βάρος των μικρών παιδιών με αφορμή την κρίση, με αποτέλεσμα να δημιουργεί έντονους προβληματισμούς στους στρατιωτικούς γονείς που και οι δύο (2) εργάζονται και αναγκαστικά θα πρέπει να ευρίσκονται στην εργασία τους το μέγιστο τη 07.00 ́ ώρα, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσκολία πληρωμής προσώπου για τη συνοδεία των τέκνων τους προς και από τις σχολικές μονάδες τις ώρες αιχμής.

Κατόπιν των ανωτέρω, και στα πλαίσια μέριμνας του προσωπικού, παρακαλούμε όπως εξετάσετε δυνατότητα εκδόσεως κατευθυντήριας διαταγής προς τις διοικήσεις των Μονάδων, στο δυναμικό των οποίων υπηρετούν στρατιωτικοί που τυγχάνουν συζευγμένοι μεταξύ τους ή μετά ιδιωτικών ή δημοσίων υπαλλήλων ή τυγχάνουν γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με τέκνα έως δώδεκα (12) ετών, που δεν μπορούν να ελαστικοποιήσουν το ωράριο εργασίας τους (ειδικά τις πρωινές ώρες από 07.00 ́ έως 08.00 ́), για προσέλευση στις Μονάδες και ανάληψη υπηρεσίας κατά μία (1) ώρα αργότερα, ήτοι τη 08.00 ́ ώρα αντί της 07.00 ́ ώρας.
Το ανωτέρω μέτρο θα επιφέρει σημαντική ανακούφιση (τόσο ψυχολογική όσο και οικονομική) στους συναδέλφους που αγωνιούν και προβληματίζονται αυτές τις ημέρες για το μείζον, πλέον για αυτούς, πρόβλημα συνοδείας των τέκνων τους στις σχολικές μονάδες.

Ευελπιστούμε στην αποδοχή της προτάσεώς μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία.
Τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για την κατά κρίση τους ενέργειες".

Διαβάστε ακόμη:

"Μαύρη εργασία" για τους στρατιωτικούς! Κι όμως υπάρχειΥπερωρίες στις ΕΔ παίρνουν πολλοί! Εκτός από τους στρατιωτικούς! Δείτε την σχετική απόφαση
"40ωρο για τους στρατιωτικούς ή υπερωρίες όπως στα σώματα ασφαλείας" - Ποιοι το ζητούν


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ