Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πατρίκιοι και πληβείοι" και στις μετακινήσεις των στρατιωτικών!

02.09.2014 | 00:01
Η επιστροφή των μισθών τους αποτελεί έτσι κι αλλιώς “όνειρο θερινής νυκτός”. Οι στρατιωτικοί το ΄χουν καταλάβει . Όμως αυτό που ποτέ δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να “καταπιούν” είναι η αδιαφορία των ηγεσιών τους να επιλύσουν απλά καθημερινά προβλήματα που θα ανακούφιζαν έστω και ελάχιστα τον μηνιαίο προϋπολογισμό τους. Η μετακίνησή τους απο και προς τις μονάδες που υπηρετούν θα έπρεπε να μην αποτελεί πρόβλημα και να είναι εξασφαλισμένοι από την υπηρεσία. Και δεν αναφερόμαστε σ΄όσους υπηρετούν σε “ευγενείς” μονάδες αλλά σε στελέχη που κάθε μέρα αναγκάζονται να κάνουν με το αυτοκίνητό τους την διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή!

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιοποίησε την επιστολή στελεχών στην οποία εκφράζουν το παράπονό τους όχι μόνο για την αδιαφορία της υπηρεσίας αλλά και για τις αδικίες που διαπιστώνουν. Όπως καταγγέλουν συνταγματάρχης χρησιμοποιεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο και οδηγό όταν για τους ίδιους δεν έχει προβλεφθεί το πιο απλό: ένα λεωφορείο που θα τους μεταφέρει από και προς τις μονάδες τους.

Τι λένε στην επιστολή:

«Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα σας. Θα ήθελα να αναφέρω και να αναδείξω ένα χρόνιο πρόβλημα το όποιο απασχολεί αρκετούς συναδέλφους και βέβαια και έμενα. Είμαι κατώτερος Αξκος και υπηρετώ στην Κομοτηνή αλλά διαμένω στην Αλεξανδρούπολη όπου και πηγαινοέρχομαι καθημερινά με IX αυτοκίνητο με άλλους συναδέλφους. Κατά τη μεταξύ μας συζήτηση, αναφέρθηκε πολλάκις τι ωραία θα ήταν αν μπορούσε η Υπηρεσία να έχει ένα λεωφορείο ή minibus το οποίο θα μας μεταφέρει Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή καθημερινά όπως κάνουν οι συνάδελφοι της Αεροπορίας που υπηρετούν στην Μαρώνεια. Παρόλα αυτά έχουμε αποδεχτεί το γεγονός για λόγους καθαρά οικονομικούς ότι η Υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και συνεχίζουμε να μετακινούμαστε με τα δικά μας IX. Ξαφνικά, όμως, διαπιστώνουμε, πέφτοντας από τα σύννεφα, ότι πρόσφατα, Σχης ανώτερος Αξκός, ο οποίος διαμένει στην Αλεξανδρούπολη, χρησιμοποιεί όχημα της Υπηρεσίας και οδηγό, χωρίς καμία από ότι μάθαμε έγκριση και πηγαινοέρχεται καθημερινά στην Κομοτηνή. Αυτό που ενοχλεί αφάνταστα είναι όχι τόσο το γεγονός της μετακίνησης του παραπάνω συναδέλφου αλλά γιατί η Υπηρεσία δεν μπορεί να βρει λύσει στη μετακίνηση μας τόσα χρόνια και ξαφνικά για ένα Σχη βρίσκει. Κλείνοντας θα ήθελα να σας θυμίσω μια παροιμία που πρέπει να σκεπτόμαστε όλοι μας έτσι σαν Υπηρεσία που είμαστε ‘’ Εκεί που είσαι ήμουν και εκεί που είμαι θα έρθεις’’.»

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επισημαίνει για το θέμα:

“Συνομιλώντας με αρκετούς συναδέλφους, μέλη μας, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που υπηρετούν στην Κομοτηνή και διαμένουν στην Αλεξανδρούπολη, καθώς επίσης και στην Ξάνθη. Ενημερωθήκαμε μάλιστα ότι για τη μετακίνηση τους από Ξάνθη σε Κομοτηνή και αντίστροφα οι συνάδελφοι αυτοί έχουν μισθώσει, με πρωτοβουλία τους και με ατομικό μηνιαίο μίσθωμα 60 Ευρώ, ΔΧ λεωφορείο, προκειμένου να μετακινούνται καθημερινά με ασφάλεια και με λιγότερο κόστος στις Μονάδες τους.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία της Διοίκησης σε θέματα μέριμνας στρατιωτικού προσωπικού, προτείνουμε να εξετάσετε την περίπτωση διάθεσης και χρήσης στρατιωτικών λεωφορείων ή minibus, προκειμένου να μετακινούνται καθημερινά και με ασφάλεια στα σπίτια τους οι συνάδελφοι που διαμένουν σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη”.

Θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος;

Διαβάστε ακόμη:

Μετακινήσεις στρατιωτικών με μέσα μαζικής μεταφοράς - Κάτι κινείται για φθηνά εισιτήρια

Λεωφορεία γιοκ για το ΠΝ που δίνει 72000 για την μεταφορά του προσωπικού του Σκαραμαγκά
Δωρεάν μετακινήσεις για τους στρατιωτικούς ΤΩΡΑ - Μεγάλο το πρόβλημα καμία λύση

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ