Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περικοπές "εφάπαξ και δια παντός" για τους στρατιωτικούς "αποκατάσταση" με "έναντι" για μελομακάρονα

06.12.2013 | 07:01
Οι περικοπές και στους στρατιωτικούς έγιναν “εφάπαξ” και πολύ φοβόμαστε ...δια παντός! Η δήθεν “αποκατάσταση” επιχειρείται να γίνει ...με έναντι. Και όπως δείχνουν οι πρώτες αντιδράσεις για τις πληροφορίες περί “αυξήσεων 50 ευρώ” θα έχουν μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα απ΄ αυτό που επιδιώκουν: Την ανατροπή του εξαιρετικά αρνητικού κλίματος που υπάρχει για την κυβερνητική πολιτική εντός των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε δεύτερο χρόνο η σχετική φημολογία παρέχει -πιστεύουν- κι ένα είδος στήριξης στις “θεσμικές ενώσεις” το κύρος των οποίων υπέστη πλήγματα λόγω της αργοπορίας τους να αντιληφθούν τι έχει προκαλέσει σε εν ενεργεία και απόστρατους η κρίση και οι περικοπές της.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε βεβαίως ότι μέχρι αυτή τη στιγμή ακόμη κι αυτά τα 50 ευρώ δεν είναι σίγουρα. Είναι ένα σενάριο που το πρωθυπουργικό επιτελείο προσπαθεί να υλοποιήσει χωρίς όμως ακόμη και να έχει “κλειδώσει”.

Γι΄ αυτό κι ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία συνάντησης του πρωθυπουργού με τους προέδρους των θεσμικών ενώσεων αποστράτων.

Η κυβέρνηση -το έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές- θα μπορούσε τουλάχιστον σ΄ αυτό το διάστημα που ασκεί την εξουσία να έχει φροντίσει να “ανακουφίσει” τους στρατιωτικούς από τις επιπτώσεις των περικοπών δίνοντας λύση στα προβλήματα που δεν απαιτούν χρήματα. Γιατί κανείς δεν πίστευε και ούτε τώρα πιστεύει ότι θα υπάρξει σύντομα πρωθυπουργός και κυβέρνηση που θα τους επιστρέψει όσα χρήματα τους πήραν .

Ήλπιζαν όπως και πολλοί πολίτες ότι η κρίση θα άλλαζε νοοτροπιες και καταστάσεις. Τουλάχιστον. Στο χώρο των ΕΔ τι κόστιζε να επιτρέψει η κυβέρνηση στην αξιοκρατεία “να ανθίσει”. Τι κόστιζε στο να γίνονται έγκαιρα οι μεταθέσεις και οι τοποθετήσεις χωρίς “μαγειρέματα” και τηλεφωνήματα. Απολύτως τίποτα. Όπως απολύτως τίποτα δεν έγινε προς την επίλυση των καθημερινών αλλά πολύ σημαντικών προβλημάτων που γίνονται δυσβάσταχτα μαζί με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Η οργή ξεχειλίζει στους στρατιωτικούς. Και είναι δεδομένο ότι αν υλοποιηθεί η ιδέα για τον “μποναμά” των 50 δεν θα “γλυκάνει” διόλου τις διαθέσεις των στρατιωτικών. Όσα...μελομακάρονα κι αν αγοράσουν μ΄ αυτά. Γιατί για οτιδήποτε άλλο δεν φθάνουν. 

Διαβάστε ακόμη:

Ετοιμάζουν "μποναμά" 50 ευρώ για στρατιωτικούς! Έρχονται Χριστούγεννα και "μυρίζουν" εκλογές


Εκδικάζεται τη Παρασκευή στο ΣτΕ η αίτηση των στρατιωτικών για τις περικοπές


"Τα δύσκολα δεν πέρασαν καλύτερες μέρες δεν ήρθαν" - Άρθρο του προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ