OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πετάνε εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ τους στρατιωτικούς!

30/09/2014 - 23:54
Share on FacebookShare on Twitter

Εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ όσοι στρατιωτικοί που επέλεξαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ενώ υπηρετούν. Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας στερεί την δυνατότητα από στρατιωτικούς να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Την τροπολογία εντόπισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών η οποία με έγγραφό της ζητά την άμεση απόσυρσή της.

Το έγγραφο της ΠΟΕΣ:

Κε Υπουργέ.
Με την παράγραφο 4 του έκτου άρθρου του σχετικού (α) νόμου ορίστηκε ότι κατ ́ εξαίρεση των ισχυουσών, περί μεταφοράς θέσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ, διατάξεων, οι φοιτητές των ΑΕΙ οι οποίοι είναι μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, δικαιούνται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχα, κατά τις κείμενες διατάξεις Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου, εφόσον είναι φοιτητές Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, εφόσον είναι φοιτητές ΤΕΙ που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ στον τόπο αυτό, οι ανωτέρω δύνανται να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους στο πλησιέστερο ΑΕΙ της πόλης όπου υπηρετούν.

Με τη σχετική (β) τροπολογία που καταθέσατε την 29-9-2014 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου σας με τίτλο: «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων», χωρίς ωστόσο τη σύμφωνη γνώμη της για την περίπτωση αυτή Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας, καταργείτε αυτή τη δυνατότητα.
Θεωρούμε ότι η εν λόγω κατάργηση θα σημάνει απόλυτη απαγόρευση πρόσβασης των Ελλήνων στρατιωτικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στα Πανεπιστημιακά τμήματα στα οποία πέτυχαν την είσοδό τους, λόγω αδυναμίας μετάθεσής τους στον τόπο όπου εδρεύουν τα αυτά τμήματα, εξαιτίας υπηρεσιακών αναγκών που κινούνται στο αυστηρό επιχειρησιακό πλαίσιο που διέπει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως αποσύρετε άμεσα την εν λόγω τροπολογία ή επικουρικά, σε περίπτωση που αυτή ψηφιστεί, εξετάσετε τη δυνατότητα αναστολής φοίτησης των συναδέλφων μας φοιτητών και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται στη Σχολή όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Η κα Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας παρακαλείται για την άμεση παρέμβασή της και υιοθέτηση της ανωτέρω προτάσεώς μας.

Τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προς τα οποία αποστέλλεται, επίσης, το παρόν, παρακαλούνται για τις κατά κρίση τους ενέργειες.

Διαβάστε ακόμη:

«Αξιωματικοί κομάντος» στα στρατιωτικά νοσοκομεία


«Τους στρατιωτικούς τους χρειαζόμαστε»! Ένας αριστερός που έγραψε για τον Άρη λέει αληθειες

Η Ελλάδα «αδειάζει» από γιατρούς τους οποίους «αρπάζει» η Γερμανία – 2847 μέχρι στιγμής!

Tags: ΑΕΙΛΟΒΕΡΔΟΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Related Posts

FDI
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

19/12/2025 - 09:47
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]
ΓΕΝ

Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]

18/12/2025 - 15:43

Διαβάστε Επίσης

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Πούτιν: «Δεν αισθάνομαι υπεύθυνος για τους νεκρούς, δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο»…

Ουκρανία: Οι πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις, οι εδαφικές παραχωρήσεις και οι εγγυήσεις ασφαλείας

Βρετανία: «Η κυβέρνηση δέχτηκε κυβερνοπίθεση» – Αναφορές ότι ευθύνεται ομάδα Κινέζων χάκερς

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του μετά την μήνυση του Στέφανου Παπαδόπουλου - «Είμαι αληθινός»

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη αντίδραση για την αφαίρεση διπλώματος λόγω αλκοόλ - «Από αύριο μόνο φραπέ»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert