OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Προς νέες περικοπές για τους στρατιωτικούς που μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο μετά από το 2012

26/07/2015 - 21:27
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά από το 2012 και την καταιγίδα περικοπών που έπληξε τους στρατιωτικούς, είναι η πρώτη φορά που θέμα νέων περικοπών επανέρχεται στο προσκήνιο. Από το 2012 και μετά , είχαμε την απόφαση του ΣτΕ, την εφαρμογή της κατά 50% από την κυβέρνηση Σαμαρά και τις προεκλογικές υποσχέσεις προς τους στρατιωτικούς ότι “θα τακτοποιηθεί το θέμα τους” και ότι οι αποδοχές τους θα επιστρέψουν στο επίπεδο που ήταν τον Αύγουστο του 2012.

Τα τελευταία 24ωρα όμως μπαράζ δημοσιευμάτων που στηρίζονται σε συγκεκριμένες πληροφορίες αποκαλύπτουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Οι δανειστές πιέζουν για πάρα πολλά την κυβέρνηση . Και ανάμεσα σ΄ αυτά είναι και η περικοπή των λεγόμενων ειδικών μισθολογίων που αφορούν 250.000 εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Οι δανειστές το ονομάζουν…εξορθολογισμό, αλλά μετά από έξι χρόνια σκληρής ,καταστροφικής και αναποτελεσματικής λιτότητας όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό.

Σύμφωνα με το Έθνος, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με τους εταίρους προβλέπεται η θεσμοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, με εφαρμογή από το 2016, ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων που αφορούν 250.000 δημοσίους λειτουργούς, η υλοποίηση ενός νέου κύματος κινητικότητας, καθώς και η αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα προβλέπεται ότι οι συνολικές δαπάνες για το Δημόσιο θα αποτελούν ποσοστό επί του ΑΕΠ που θα βαίνει μειούμενο μέχρι το 2019. 

Συγκεκριμένα στα ειδικά μισθολόγια περιλαμβάνονται υπάλληλοι μεταξύ των οποίων δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί του ΕΣΥ, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, διπλωματικοί υπάλληλοι, μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ιατροδικαστές, μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργοί επιστήμονες, επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό ΚΕΠΕ, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές Εθνικής Σχολής Υγείας. 

Η κυβέρνηση όχι απλά το συζητά αλλά φαίνεται ότι έχει έτοιμο ένα σχέδιο που προβλέπει την ενσωμάτωση “επιδομάτων” στους βασικούς μισθούς. Αυτό δεν θα ήταν καθόλου κακό αν δεν προέβλεπε μειώσεις από 5 ως 20% σε όσους εφαρμοστεί!

Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε την στιγμή που οι στρατιωτικοί προεκλογικά αλλά και στο εξάμηνο διακυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ανέμεναν πότε οι δηλώσεις για αποκατάσταση των μισθών τους θα γίνονταν πραγματικότητα. Δηλώσεις που σε πολλές περιπτώσεις εγιναν με τρόπο κατηγορηματικό.

Πριν το κλίμα δυσαρέσκειας στο στράτευμα επανέλθει δριμύτερο κάποιος θα πρέπει δημοσίως να τοποθετηθεί και να πει τι ακριβώς συμβαίνει. Έχουν βάση οι υποψίες για νέες περικοπές; Αν ναι -όπως φαίνεται- τι σκοπεύει να κάνει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για να τις εμποδίσει, αν βέβαια έχει τέτοια δυνατότητα. Ο Πάνος Καμμένος έχει πολλές φορές διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί οποιαδήποτε μείωση στα κονδύλα της Άμυνας. Δέχτηκε τελικά περικοπές 300 εκτομμυρίων χωρίς όμως αυτό να αφορά σε καμία περίπτωση στους μισθούς των στρατιωτικών.

Tags: ΔΝΤΜΙΣΘΟΙΠΕΡΙΚΟΠΕΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΤΡΟΙΚΑΧΡΕΟΣ

Related Posts

Πολεμική Αεροπορία
ΓΕΑ

Η Πολεμική Αεροπορία τίμησε τον αθάνατο Σμηναγό Ηλιάκη: Η συγκινητική ομιλία του Α/ΓΕΑ Γρηγοριάδη

23/05/2026 - 20:11
Πρωτεύς
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πρωτεύς: «Ζωντανεύει» ψηφιακά με εικονική περιήγηση το ιστορικό υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού

23/05/2026 - 11:29
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Σμηναγό Ηλιάκη: Χρέος μας στη μνήμη του να θωρακίζουμε την άμυνα της Πατρίδας μας

23/05/2026 - 10:48

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1917 λαμβάνει χώρα ο συμμαχικός αποκλεισμός της Αθήνας

Ζελένσκι: Αντίποινα με βαλλιστικό πύραυλο Oreshnik προετοιμάζει η Ρωσία μετά το πλήγμα στο Λουγκάνσκ

Η Πολεμική Αεροπορία τίμησε τον αθάνατο Σμηναγό Ηλιάκη: Η συγκινητική ομιλία του Α/ΓΕΑ Γρηγοριάδη

Γάζα: Πέντε Παλαιστίνιοι αστυνομικοί και ένας έφηβος σκοτώθηκαν από πλήγμα του Ισραήλ

Τραμπ στο Axios: «50 – 50 οι πιθανότητες είτε να βομβαρδίσουμε είτε να συμφωνήσουμε με το Ιράν»

Financial Times: Ιράν και ΗΠΑ είναι κοντά συμφωνία για παράταση της εκεχειρίας για επιπλέον 60 μέρες

Χεζμπολάχ: Το Ιράν δεν θα μας εγκαταλείψει και εργάζεται για τερματισμό του πολέμου στον Λίβανο

Ο Τραμπ τρολάρει ξανά το Ιράν με χάρτη των «Ηνωμένων Πολιτειών της Μέσης Ανατολής» [pic]

Top News

Iron Maiden vs Metallica: Το Αστεροσκοπείο θα μετρήσει ποιο από τα δύο συγκροτήματα έκαναν τον μεγαλύτερο «σεισμό» στο ΟΑΚΑ

Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους

Θύμα ληστείας ο Αλέν Προστ στην Ελβετία: Ένοπλοι τον τραυμάτισαν στο κεφάλι και απείλησαν την οικογένειά του

Νεσχάν Μουλαζίμ: Μιλάω στην κόρη μου στα τουρκικά και ο σύζυγος στα ελληνικά, έτσι μας είπε η παιδίατρος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert