Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Προσβολή για τους στρατιωτικούς όσα είπε περί "ενίσχυσής" τους ο Σαμαράς" - Ποιοι αντιδρούν

10.12.2013 | 10:08
Οι στρατιωτικοί θέλουν πραγματική επανόρθωση των αδικιών που υπέστησαν με τις αλόγιστες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι “βοήθημα”. Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς περί “ενίσχυσης” των στελεχών των ΕΔ με 100.000 ευρώ προκαλούν ήδη αντιδράσεις τις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα περίμενε.

Η ΑΝΕΑΕΔ, μια από τις μη θεσμικές ενώσεις σε ανακοίνωσή της μιλά για προσβολή και πρόκληση.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

“Με βάση δήλωση του Πρωθυπουργού στην Βουλή, η κυβέρνηση σκέφτεται να ενισχύσει με 100 εκατ. Ευρώ το 2014 τα ε.ε. και ε.α. στελέχη των ΕΔ & ΣΑ, που θα χρηματοδοτηθεί από το περιβόητο δημοσιονομικό πλεόνασμα. Αυτή δε η σκέψη, προφανώς εντάσσεται στον κύκλο παλαιοτέρων δηλώσεων του ιδίου, περί προσπάθειας επανόρθωσης των αδικιών που υπέστησαν οι στρατιωτικοί.
Μια τέτοια κίνηση όμως, που αντί να επανορθώνει ομολογημένες αδικίες, ανακοινώνει βοήθημα, αποτελεί ύψιστη πρόκληση και προσβολή εις βάρος των υπερήφανων Ελλήνων στρατιωτικών, ανεξάρτητα εάν στις σημερινές συνθήκες κάθε πρόσθετο εισόδημα, όσο μικρό και να είναι, αποτελεί σημαντικό βοήθημα στους οικονομικά εξαθλιωμένους στρατιωτικούς.
Δεν μπορεί δε, να είναι τίποτε άλλο εκτός από πρόκληση και προσβολή, όταν τα συγκυβερνώντα κόμματα, είναι αποκλειστικά υπεύθυνα, μεταξύ άλλων, για:
• Την εξανέμιση των αποθεματικών των Μετοχικών μας Ταμείων, τα οποία έχουν οδηγηθεί στην κατάρρευση.
• Την επιβολή διπλάσιων περικοπών από οποιαδήποτε άλλη εργασιακή ομάδα.
• Την εξαθλίωση όχι μόνο των συναδέλφων μας αλλά και γενικότερα της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, που αδυνατεί να θρέψει τα παιδιά του και αναγκάζεται να παγώνει στο κρύο.
• Την εφεύρεση του ηλικιακού ρατσισμού και την διάλυση του κοινωνικού ιστού.
Μία κυβέρνηση που αρνείται να κατανοήσει ότι:
• Εργασθήκαμε από 14 και 18 ετών, για 25 έως και 40 χρόνια, σε συνθήκες που απλά τις αποκαλείτε «ειδικές», με αμέτρητες ώρες απλήρωτων υπερωριών, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με περιορισμένα συνταγματικά, χωρίς ίχνος εισφοροδιαφυγής ή φοροδιαφυγής.
• Πληρώνουμε σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού και συνταξιοδοτικού μας βίου, επιπρόσθετες κρατήσεις για Νοσοκομεία, από τα οποία ουδέν μετρήσιμο ανταποδοτικό όφελος απολαμβάνουμε.
• Μας επιβάλλεται αντισυνταγματικά, δια Νόμου του 1972, να είμαστε υποχρεωτικά μέλη και να καταβάλουμε «εισφορές» υπέρ Ενώσεων, χωρίς δικαίωμα ελεύθερης επιλογής.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν δέχονται κανενός είδους ελεημοσύνη και δεν επιθυμούν να χαίρουν ουδενός προνομίου, έναντι των υπολοίπων Ελλήνων εργαζομένων. Αντίθετα απαιτούν από την Πολιτεία, εφ όσον αναγνωρίζει την άνιση αντιμετώπιση των στελεχών των ΕΔ & ΣΑ, έναντι άλλων κοινωνικών ομάδων, την βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, να την κάνει θεσμικά και τεκμηριωμένα και όχι με μορφές πρόσκαιρων και ύποπτων, χρονικά, βοηθημάτων.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί απαιτούν την αναγνώριση του ειδικού εργασιακού καθεστώτος και συνθηκών, υπό τα οποία εργάσθηκαν, της κατάφορης αδικίας που υπέστησαν στους μισθούς και τις συντάξεις τους και την άμεση άρση των αδικιών και των ρατσιστικών διακρίσεων που τους έχουν επιβληθεί.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί απαιτούν, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση να αναλάβει τις συνταγματικές της ευθύνες και να προστατεύσει την αξιοπρέπεια ολόκληρου του Ελληνικού λαού που τα τέσσερα αυτά μνημονιακά χρόνια, την εκποίησε αντί πινακίου φακής”.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ