Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ψήφος εμπιστοσύνης" Καμμένου στον "άξονα" Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου

11.02.2015 | 16:41

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές φορές αντιμεωπιστεί με καχυποψία σχετικά με τις θέσεις του για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ. Ο ΥΕΘΑ της κυβέρνησής του Πάνος Καμμένος "κατηγορήθηκε" προεκλογικά ακόμη και για αντισημιτισμό. Ο ίδιος πατώντας το έδαφος της Κύπρου στην οποία βρίσκεται από το πρωί για επίσημη επίσκεψη, έδωσε το στίγμα το δικό του αλλά και της κυβέρνησης. Οι συμμαχίες που με μεγάλη καθυστέρηση είχε ενεργοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση θα παραμείνουν ισχυρές.

Ο ΥΕΘΑ ανακοίνωσε σειρά ασκήσεων της Ελλάδας με Ισραήλ,Κύπρο και πιθανότατα την Αίγυπτο.

Οι δηλώσεις Καμμένου:

Τη διαβεβαίωση προς τον κυπριακό ελληνισμό ότι «η Ελλάδα είναι εδώ» έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά».

Τις δηλώσεις έκανε ο Έλληνας υπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαΐδη, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, όπου έγινε νωρίτερα η υποδοχή του, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι το Κυπριακό παραμένει για την ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ενώ χαρακτήρισε «ξεκάθαρη πρόκληση» την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα σχεδιάζει κοινές ασκήσεις, τους επόμενους μήνες, με την Κύπρο, το Ισραήλ και πιθανότατα με την Αίγυπτο.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ανασύστασης του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα υπάρξουν σχεδιασμοί εντός των επομένων μηνών.

Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, καλωσορίζοντας τον κ. Καμμένο, ευχαρίστησε για την αδιάλειπτη στήριξη της Αθήνας προς τη Λευκωσία.

Είπε, επίσης, ότι Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας στην περιοχή.

Για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Φωκαΐδης τόνισε ότι η Κύπρος είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής.
Επίσης, ανακοίνωσε την τοποθέτηση -για πρώτη φορά- αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στην Αθήνα, που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος των δύο πλευρών.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ