Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ψήνεται" ο Καμμένος να κάνει αξιωματικούς τους ΕΜΘ

27.05.2015 | 21:13
“Ψήνεται” ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος να ικανοποιήσει το αίτημα των ΕΜΘ για την βαθμολογική τους εξέλιξη. Κάτι που τους είχαν υποσχεθεί Μπεγλίτης,Ραγκούσης και Δαβάκης,αλλά ουδείς πρόλαβε να το πράξει. Ο Καμμένος έχει ζητήσει την άποψη των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων οι οποίοι παραδόξως για πρωτη φορά δεν αντέδρασαν αρνητικά. Κάποιοι αποδίδουν αυτή την αλλαγή στις κρίσεις που έρχονται σύντομα . Ουδείς Αρχηγός θελει αυτή τη στιγμή να είναι “δυσάρεστος” στον υπουργό.

Τι ζητάνε η ΕΜΘ εδώ και χρόνια;

Βασικό αίτημά τους ήταν και είναι η βαθμολογική εξέλιξή τους, όπως των εθελοντριών του N705/1977 και των εθελοντών οπλιτών, που προσλαμβάνονταν έως το 1989.
Δεν ζητούν να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των Ε.Δ., αφού δεν θέλουν να εξομοιωθούν με αντίστοιχους των παραγωγικών σχολών, απλώς θέλουν να εξομοιωθούν με τους ανακαταταγείς και τις εθελόντριες του Ν705/1977, που ήταν Ε.Μ.Θ., σύμφωνα με το Ν1848/1989 άρθρο 13 παρ 4,5 και με τους νόμους Ν2109/1992 άρθρο 22, Ν3257/2004 άρθρο 13 και όχι μόνο βγαίνουν από τον εν λόγω θεσμό (των Ε.Μ.Θ.) αλλά λαμβάνουν και βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικού.
Οι Ε.Μ.Θ. έχουν ξεχωριστή επετηρίδα και οι οργανικές θέσεις των βαθμών που λαμβάνουν είναι κατοχυρωμένες.
Επίσης, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι του εν λόγω μέτρου θα είναι μηδενικό, αφού ούτως η άλλως μισθολογικά λαμβάνουν τις αποδοχές των μονίμων, σύμφωνα με τα έτη υπηρεσίας και όχι σύμφωνα με το βαθμό που φέρουν.
Ουσιαστικά το αίτημά τους μπορεί να χαρακτηρισθεί καθαρά ηθικό και όχι οικονομικό.

Μέχρι τώρα πάντως άπαντες οι Αρχηγοί ήταν κάθετα αρνητικοί στην ρύθμιση του θέματος. Είναι ενδεικτικά όσα είχε πει ο Βασίλης Οικονόμου σε συνέντευξή του στο Onalert.gr τότε ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Είχε αποκαλύψει την αρνητική στάση της στρατιωτικής ηγεσίας.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ