Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σαμαράς ασχολείται προσωπικά με τις Fremm. Με την συντήρηση του Στόλου ποιος ασχολείται;

06.03.2013 | 20:01
Το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για να “τρέξει” η υπόθεση των γαλλικών φρεγατών Fremm,εντυπωσιάζει και ο λόγος είναι προφανέστατος:
  • Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά έδειξε μηδενικά αντανακλαστικά αντίδρασης στην επίθεση που επιβλήθηκε από τους δανειστές στο προσωπικό των Ενόπλων, έχει επιδοθεί σ΄ ένα ξέφρενο αγώνα ταχύτητας για να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η υπόθεση των φρεγατών Fremm.
  • Εμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού ασχολείτε προσωπικά με το θέμα και κάνει επαφές στο ΥΕΘΑ. Επαφές για να ξεπερνιούνται άμεσα όσα “τυπικά” εμπόδια υπάρχουν για μια υπόθεση που “νεκραναστήθηκε” με την επίσκεψη Ολάντ.
  • Κανείς στο ΥΕΘΑ -εκτός ίσως από τον έμπιστο που προαναφέραμε- δεν μπορεί να δώσει μία τάξη μεγέθους για το κόστος που θα επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο. Οι πληροφορίες που λένε ότι το “νοίκι” θα μας κοστίσει ίσως και παραπάνω από την αγορά πολλαπλασιάζονται.

Υπάρχει όμως κι ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα στο οποίο είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν και οι ναύαρχοι του Πολεμικού Ναυτικού ,ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοι:
  • Με τις υπάρχουσες φρεγάτες του Στόλου μας, τι θα γίνει;
  • Έχουν καταγραφεί οι ανάγκες που υπάρχουν; Έχουν κοστολογηθεί οι εργασίες συντήρησης για τις φρεγάτες του Στόλου; Πόσο είναι το κόστος; Κρίνεται ασύμφορο;

Είναι κοινό μυστικό ότι η φρεγάτα Μπουμπουλίνα παροπλίστηκε για να “κανιβαλιστεί” ,επειδή είχε τα…καλύτερα ανταλλακτικά! Δεν είναι γνωστά αυτά; Είναι.

Συνεπώς τι να υποθέσουμε; Ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να τα “δώσει όλα” για δύο πραγματικά σύγχρονα πλοία και να εγκαταλείψει στη τύχη του τον Ελληνικό Στόλο;

Και μια και αναφερθήκαμε σε Ελληνικό Στόλο, καλό θα είναι να επισημάνουμε ότι όλες οι εκτιμήσεις που ακούγονται στο ΥΕΘΑ κάνουν λόγο για δύο πλοία τα οποία θα έρθουν με γαλλικό πλήρωμα! Σιγά, σιγά θα ενταχθούν Έλληνες αξιωματικοί, αλλά η πλειοψηφία θα είναι Γάλλοι!!!

Αν όλα αυτά επαληθευτούν, είναι βέβαιο ότι η υπόθεση των γαλλικών Fremm θα μας απασχολήσει για πάρα πολλά χρόνια. Κι όχι για την επιχειρησιακή αξία των πλοίων μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι "σημαία" θα έχουν οι γαλλικές Fremm, στο Αιγαίο των "ευρωπαϊκών" κατά Σαμαρά κοιτασμάτων;
 
Φρεγάτες Fremm: Ούτε ένα ευρώ στα ελληνικά ναυπηγεία!


Φρεγάτες Fremm: Όλα όσα δεν μας έχει πει η κυβέρνηση

Φρεγάτες Fremm και F 15. Γιατί όλοι θέλουν να "εξοπλίσουν" την "χρεοκοπημένη" Ελλάδα;
 

 

ΣΧΟΛΙΑ