Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Στα σκαριά» κοινός διαστημικός σταθμός Ρωσίας και Κίνας

05.07.2018 | 19:25
Η Ρωσία και η Κίνα έχουν ήδη υπογράψει σειρά συμφωνιών για τη συνεργασία τους σε διαστημικά προγράμματα και πλέον προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός κοινού δορυφορικού διαστημικού σταθμού.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos και η κινεζική αντίστοιχη υπηρεσία, υπέγραψαν μια σειρά συμφωνιών για τη διαστημική τους συνεργασία τον προηγούμενο μήνα, κατά τη διάρκεια συνόδου μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών.

Μάλιστα, πλέον, μια ομάδα εκπροσώπων της κινεζικής Εθνικής Διαστημικής Διοίκησης είναι έτοιμη να ξεκινήσει συζητήσεις με τη Roscosmos για το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός κοινού δορυφορικού διαστημικού σταθμού, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik.

«Η επιτροπή πρόκειται να επισκεφτεί τη Μόσχα στο τέλος της εβδομάδας. Το ζήτημα της συνεργασίας στον τομέα των επανδρωμένων προγραμμάτων θα συζητηθεί με τους κινέζους συναδέλφους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Κίνα δεν έχει πρόσβαση σε θεμελιώδες μέρος της διαστημικής τεχνολογίας και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Roscosmos με αντάλλαγμα την τεχνογνωσία της.

Πηγή: Sputnik

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ