Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣτΕ και περικοπές: Ποιοι "παίζουν" με τους στρατιωτικούς και τα νεύρα τους;

17.02.2014 | 00:01
“Η σιωπή είναι χρυσός” λένε κι αυτό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έπρεπε να το ξέρουν καλά. Και να το τηρούν με ευλάβεια. Αντιθέτως όμως φλυαρούν διαδίδοντας κάθε μέρα και μια νέα …ιδέα που συνήθως προκαλεί μόνο αναστάτωση και αγανάκτηση.

Αυτό ακτιβώς συμβαίνει με τους στρατιωτικούς και ειδικά μετά από την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε παράνομες τις περικοπές. Περικοπές που αυτοί οι ίδιοι “διαδοσίες” είχαν επιβάλλει αγνοώντας με αλαζονεία όσους προειδοποιούσαν γι΄ αυτά που ήρθαν.

Είναι σαφέ ότι οι οικονομικοί επιτελείς βρίσκονται στη γωνία. Όπως δεδομένο είναι ότι θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο είτε για να μην επιστραφούν χρήματα, είτε για να γίνει αυτή η διαδικασία σε βάθος χρόνου.

Αυτή η προσπάθεια οδηγεί και σ΄ όλα τα απίστευτα που διαβάσαμε το Σαββατοκύριακο περί “επιστροφής χρημάτων σε κάποιους κι όχι σ΄ όλους” και σε “διπλή φορολόγηση επιδομάτων επικινδυνότητας”! Και τι άλλο θα ακούσουμε.

Τα πράγματα είναι απλά όσο κι αν δεν είναι ευχάριστο για όσους τώρα αναζητούν διέξοδο για τις παράνομες αποφάσεις που εκτέλεσαν:

•Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει την απόφαση του ΣτΕ. Εκτός αν η τήρηση της νομιμότητας και της τάξης είναι πλέον στην Ελλαδα…”α λα καρτ”.

•Το πως θα επιλέξει να εκτελέσει την απόφαση είναι δικό της θέμα,αλλά και σ΄ αυτό υπάρχουν κάποια όρια.

•Η δυνατότητα να παρουσιάσουν την αποκατάσταση της τάξης …ως παροχή δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως ανέκδοτο. Η ταλαιπωρία την οποία έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί είναι τόσο μεγάλη που η κυρίαρχη άποψη είναι ότι “μας τα πήρατε από τη τσέπη, τα παίρνουμε πίσω με δικαστήρια”.

Συμπέρασμα: Μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση καλό θα ήταν να σταματήσει ο “διαγωνισμός ιδεών” για το πως θα επιστραφούν τα χρήματα στους στρατιωτικούς. Κανείς δεν δικαούται να παίζει με τα νεύρα των στρατιωτικών . Ειδικά όταν έχει προηγηθεί το παιχνίδι με το επίπεδο της ζωής τους.


Διαβάστε ακόμη:


Τη μια μέρα δίνουν λεφτά σε στρατιωτικούς την άλλη τα φορολογούν διπλά! Εκτός τόπου και χρόνου


Από 4500 έως 20000 ευρώ επιστροφή εφάπαξ για απόστρατους με την απόφαση του ΣτΕ!
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ