Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη ο αεροπειρατής της Ethiopian Airlines

17.02.2014 | 10:10
Ο αεροπειρατής που είχε καταλάβει αεροσκάφος της Ethiopian Airlines και το υποχρέωσε να προσγειωθεί νωρίς σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης συνελήφθη και η κατάσταση "βρίσκεται υπό έλεγχο", ενώ δεν υπάρχουν και τραυματίες, ανέφερε σε γραπτό της μήνυμα η αστυνομία του αεροδρομίου της Γενεύης.

Το μήνυμα που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης προσθέτει ότι το αεροδρόμιο είναι προσωρινά κλειστό.

Το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines εκτελούσε την πτήση Αντίς Αμπέμπα-Ρώμη και υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στη Γενεύη όταν σε αυτό εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, ανακοίνωσε η ελβετική αστυνομία.

Η πτήση 702 ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από την Αντίς Αμπέμπα στις 23:30 ώρα Ελλάδος και να φθάσει στη Ρώμη στις 05:40. Η αστυνομία της Γενεύης επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος πραγματοποίησε μη προγραμματισμένη προσγείωση στη Γενεύη στις 07:00 ώρα Ελλάδος.

Εκπρόσωπος της αιθιοπικής κυβέρνησης, ο Ρεντουάν Χουσέιν, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η πτήση πραγματοποίησε προγραμματισμένη στάση στην πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, όπου--σύμφωνα με τον ίδιο--επιβιβάστηκε ο αεροπειρατής ή οι αεροπειρατές.

"Δεν γνωρίζουμε ποιά είναι η χώρα προέλευσής του ή πόσοι είναι αλλά φαίνεται ότι ο αεροπειρατής ή οι αεροπειρατές επιβιβάστηκαν στην πτήση στο Χαρτούμ", είπε ο Ρεντουάν στο Ρόιτερς λίγο πριν από την ανακοίνωση της αστυνομίας για σύλληψη του δράστη.

Σε μία ηχογραφημένη συνομιλία μέσα από το αεροσκάφος με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας--η οποία αναρτήθηκε στο Twitter--ακούγεται καθαρά να διατυπώνεται αίτημα για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Το Ρόιτερς δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα της συνομιλίας αυτής και δεν είναι ακόμη σαφές αν η φωνή που ακούγεται μέσα από το αεροσκάφος είναι του πιλότου ή του αεροπειρατή.

"Ζητούμε άσυλο ή τη διαβεβαίωση ότι δεν θα παραδοθούμε στην αιθιοπική κυβέρνηση", ακούγεται η ηχογραφημένη φωνή.

Μία εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο, η οποία εντοπίζει τις πτήσεις, έδειξε ότι το εν λόγω αεροσκάφος έκανε πολλούς κύκλους πάνω από την ελβετική πόλη προτού προσγειωθεί.

Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε πριν από λίγο στο Ρόιτερς ότι είδε τους επιβάτες να εγκαταλείπουν το αεροσκάφος και να υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο από την αστυνομία.

Ο ίδιος είπε ότι στη συνέχεια οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο που ήταν σταθμευμένο κοντά στο αεροσκάφος στο τέρμα του διαδρόμου προσγείωσης, μακριά από τον τερματικό σταθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Ethiopian Airlines 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ