Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελεσίγραφο κατοχής στην Ελλάδα από το Βερολίνο! Ζητάνε "παράδοση" όχι συμφωνία

12.07.2015 | 20:45
Τελεσίγραφο κατοχής. Δεν μπορεί να δοθεί άλλος χαρακτηρισμός στο ευρωπαϊκό κείμενο που δόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόϊμπλε θέτει την Ελλάδα προ του εξής απαράδεκτου διλήμματος:

Ή έξοδο από την ευρωζώνη ή παραχώρηση ελέγχου της ελληνικής οικονομίας στο Βερολίνο μέσω Βρυξελλών! Αυτή ειναι η ουσία της πρότασης που δεν επιδέχεται οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία!

Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κείμενο υπάρχει αναφορά σε ένα Grexit, έστω κι αν είναι σε αγκύλη που σημαίνει ότι δεν συμφωνούν όλοι. Είναι ένα κείμενο σοκ αφού όσα ζητούν οι Ευρωπαίοι πρέπει να γίνουν μέχρι τις 15 Ιουλίου, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη και μετά να συζητηθεί ΑΝ θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας σε νέο πακέτο στήριξης, από τον ESM.

Είναι προφανές ότι το Βερολίνο θα τραβήξει το σχοινί μέχρι τέλους παρά το γεγονός ότι Ευρωπαίοι αλλά κυρίως οι ΗΠΑ πιέζουν αφόρητα τους Γερμανούς, να λογικευθούν. Δεν θέλουν να το κάνουν κι αυτό είναι το επικίνδυνο, όχι πλέον μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη.

Αμερικανικές πηγές ,όπως μεταδίδουν Έλληνες ανταποκριτές από την Ουάσινγκτον ,χαρακτηρίζουν την γερμανική πρόταση ως “μαύρο αστείο” αδυνατώντας να πιστέψουν ότι υπάρχουν ευρωπαίοι πολιτικοί που στα σοβαρά προτείνουν να …παραδοθεί μια χώρα εν έτει 2015. Η δικαιολογί περί “έλλειψης εμπιστοσύνης” εκτός από αστεία ,είναι φθηνή και επικίνδυνη και παραπέμπει πλέον σε κανονικό πραξικόπημα με το Βερολίνο και τους δορυφόρους του να απαιτούν “αλλαγή κυβερνητικού σχήματος”!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ