Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι συμβαίνει με τις μεταθέσεις των στρατιωτικών; Το θέμα στη Βουλή

02.03.2013 | 07:28
Το καυτό για τους στρατιωτικούς θέμα των μεταθέσεων με την υπουργική απόφαση Ραγκούση επανέρχεται για μια ακόμη φορά με ερώτηση στη Βουλή. Οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΕΘΑ από το 2012 αρνούνται να εφαρμόσουν τις ρυθμίσεις και επτά βουλευτές της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον Β.Οικονόμου ζητάνε απαντήσεις από τον Π.Παναγιωτόπουλο.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους “η έναρξη ισχύος της υπουργικής απόφασης καθορίστηκε στις 30-4-2012 προκειμένου να καλύψει το σχεδιασμό των τρεχουσών μεταθέσεων, όσο αυτό θα ήταν δυνατόν και στη συνέχεια να αναληφθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για το σχεδιασμό και προγραμματισμό των τακτικών μεταθέσεων του 2013 και στο πλαίσιο της πλήρους εφαρμογής της νέας Υ.Α.
Παρ’ όλα αυτά στις 10-5-2012 ο τότε ΥΠΕΘΑ τροποποίησε την έναρξη ισχύος από 30-4-12  στις 
1-1-2013, με την αιτιολογία ότι δεν προλάβαιναν τα Επιτελεία να την εφαρμόσουν λόγω των επικείμενων μεταθέσεων (μέσα στο Μάιο), οι οποίες όμως τελικά έγιναν το μήνα Σεπτέμβριο. Ο χρόνος λοιπόν επαρκούσε για να εφαρμοστεί η εν λόγω Υπουργική Απόφαση και το 2012. Νεώτερη όμως απόφασή σας τον Δεκέμβριο του 2012 τροποποιήσατε εκ νέου την έναρξη ισχύος για τις 1-7-2013, χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους αυτής της νέας αναβολής.

Σε όλο αυτό το διάστημα οι μεταθέσεις γίνονται με το παλαιό σύστημα και εξ όσων γνωρίζουμε οι περισσότεροι κατά αρμοδιότητα φορείς υλοποίησης της απόφασης δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για να υπάρξει η απαιτούμενη υποδομή και υλοποίηση των βασικών διατάξεων της νέας απόφασης (Προκήρυξη θέσεων, υπολογισμός κοινωνικών κριτηρίων, υγείας, προϋπηρεσίας, εκπαίδευσης παιδιών, συνυπηρέτησης συζύγων κλπ.) με αποτέλεσμα αφ’ ενός την απαξίωση της προσπάθειας, αφ’ ετέρου τη δυσαρέσκεια του προσωπικού, τη δημιουργία αναστάτωσης στους ίδιους αλλά και στις οικογένειές τους και τέλος την δημιουργία μιας πραγματικότητας που δεν θα επιτρέψει ούτε στο μέλλον την υλοποίηση μιας απόφασης που έθετε αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια γύρω από το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Μετά τα παραπάνω και με δεδομένο ότι έχετε δεσμευτεί προσωπικά για διαφάνεια και αξιοκρατία στο ευαίσθητο θέμα των τοποθετήσεων και των μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ερωτάστε:
1. Ποιοί είναι επί της ουσίας οι λόγοι που ανεστάλη δύο φορές η Υ.Α. 1400Β από 30/4/12;
2. Γιατί δεν ενημερώνεται έγκαιρα το προσωπικό των Ε.Δ. στα θέματα που ρυθμίζει η εν λόγω Υ.Α. η οποία αναστέλλεται συνεχώς;
3. Πότε επιτέλους θα αρχίσει να είναι σε ισχύ η εν λόγω Υπουργική Απόφαση που θέτει κανόνες αξιοκρατίας, αντικειμενικά κριτήρια και βεβαίως διαφάνεια στις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;
4. Ποια είναι η πρόοδος που έχουν να επιδείξουν όλοι οι κατά αρμοδιότητα φορείς για την υλοποίηση της εν λόγω απόφασης και την δημιουργία της εν λόγω υποδομής, ποιος ευθύνεται για τις κωλυσιεργίες και ποιες οι συνέπειες της καθυστέρησης στην υλοποίηση των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας;”

 
 

 

ΣΧΟΛΙΑ