Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ζήτησε ο Δαβάκης απο τους Αρχηγούς

23.08.2013 | 00:01
Κατευθυντήριες οδηγίες με τις οποίες θέτει τους στόχους για την οργάνωση και λειτουργία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας βάσει των αρμοδιοτήτων του, απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες ο Υφυπουργός Άμυνας Θανάσης Δαβάκης στους αρχηγούς των επιτελείων, ζητώντας ταχεία εφαρμογή των οδηγιών για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις για τις στρατιωτικές σχολές στις οποίες το Onalert είχε εγκαίρως αναφερθεί . Καλό θα είναι να τις διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι και να σταματήσουν τις "επιθέσεις".

Προϋπολογισμός: «Πιάστε τους στόχους»

Ο κ. Δαβάκης ζητά κατ’ αρχήν την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ για το 2013 , ώστε να τηρηθούν οι εγκεκριμένοι μηνιαίοι στόχοι και να αποφευχθεί η δημιουργία ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ανάλογες είναι οι οδηγίες για την κατάρτιση προϋπολογισμού για το έτος 2014.

Οικονομίες κλίμακας για την εξοικονόμηση πόρων

Ο Υφυπουργός Άμυνας δίνει ιδιαίτερη σημασία στη στήριξη του πνεύματος της διακλαδικότητας όσον αφορά στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής, κάτι το οποίο διαφαίνεται καθαρά και στις κατευθυντήριες οδηγίες του. Βάσει αυτής της πολιτικής μπορούν να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας , τουλάχιστον σε θέματα που διέπονται από κοινό δημοσιονομικό και δημοσιολογιστικό πλαίσιο . Μέσω της «διακλαδικής λογικής» στις προμήθειες των ΕΔ δύναται να επιτευχθούν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα και εξοικονόμηση πόρων.

Βιώσιμα Μετοχικά Ταμεία

Σχετικά με τα Μετοχικά Ταμεία , όπως αναφέρουν πηγές από το ΥΠΕΘΑ, προωθούνται νομοθετικές πρωτοβουλίες για διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, με ταυτόχρονη ενίσχυση του μηχανισμού είσπραξης των θεσμοθετημένων πόρων τους. Επιπροσθέτως, έχουν ήδη υποβληθεί προτάσεις των Γενικών Επιτελείων και είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής εξειδικευμένου φορέα για τη σύνταξη ειδικής μελέτης επί της ενοποιήσεώς των Μετοχικών Ταμείων.

Δημιουργία Διαχειριστικής Αρχής κονδυλίων ΕΣΠΑ

Ένα ακόμη ζήτημα το οποίο , σύμφωνα με έγκυρες πηγές, απασχολεί τον κ. Δαβάκη είναι η μέγιστη αξιοποίηση της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό στις κατευθυντήριες οδηγίες γίνεται αναφορά στη δημιουργία Διαχειριστικής Αρχής Αξιοποίησης Κοινοτικών Κονδυλίων στο ΥΠΕΘΑ με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης έργων υποδομής, τη μέγιστη αξιοποίηση της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ και κυρίως του Νέου Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020 .

Αναβάθμιση Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΕΙ)

Όμως και η αναβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις Στρατιωτικές Σχολές(ΑΣΕΙ) είναι στις βασικές προτεραιότητες του ΥΦΕΘΑ , ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό οι δυνατότητες ανάδειξης της έρευνας και η οργάνωση προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών. Επίσης δίνεται έμφαση στην αναβάθμιση της στρατιωτικής εκπαίδευσης με στόχο τη δημιουργία των αυριανών ηγετών των ΕΔ, στελεχών με τεχνικές ικανότητες και διακλαδικό πνεύμα.

Εκπαιδευτική δραστηριότητα –ασκήσεις

Το διακλαδικό πνεύμα προωθείται επίσης σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ασκήσεις , με στόχο την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΕΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δαβάκης στην Σπάρτη που αναβαθμίζεται ενεργειακά

Ο Δαβάκης σε ΑΤΑ και Στρατιά


Μειώσεις σε ενοίκια του MTA από το Δαβάκη

 Στον Στόλο ο Δαβάκης - Φωτογραφίες

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ