Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το DNA πρόδωσε τον υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς

25.08.2018 | 09:38
Υπό κράτηση για έξι μέρες τέθηκε με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας μόνιμος υπαξιωματικός της ΕΦ σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής περιστρόφου, εκρηκτικών υλών και άλλων συναφών αντικειμένων.

Η Αστυνομία είχε αιτηθεί την κράτηση του για οκτώ ημέρες, ωστόσο το Δικαστήριο έκρινε ότι η περίοδος των έξι ημερών αρκεί για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο ύποπτος έχει προβάλει κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι θα διερευνηθούν από τις διωκτικές αρχές.

Οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη του υπόπτου, όταν εντόπισε οπλισμό, κρυμμένο σε οροφή λουτρού, σε στρατόπεδο και κατά τις επιστημονικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, φέρεται να εντοπίστηκε στα ανευρεθέντα γενετικό υλικό του συγκεκριμένου προσώπου.

Η Αστυνομία μετέβη επί τόπου και παρέλαβε τα ανευρεθέντα και τα προώθησε στα αρμόδια Τμήματα για επιστημονικές εξετάσεις. Στα τεκμήρια απομονώθηκε DNA, το οποίο -σύμφωνα με την Αστυνομία- ταυτίζεται με τον συλληφθέντα, ο οποίος είναι μόνιμος υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ).

Έρευνα εντός και εκτός στρατοπέδου της ΕΦ διεξάγει η Αστυνομία για να διαπιστωθεί η προέλευση των υλικών που εντοπίστηκαν σε κρύπτη σε στρατόπεδο παρά το Σταυροβούνι. Παράλληλα, ο 47χρονος υπαξιωματικός που κρατείται ως ύποπτος, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής κατάθεση.

Πληροφορίες της εφημερίδας ”Φιλελεύθερος” αναφέρουν ότι στα υλικά που εντοπίστηκαν υπάρχουν κάποια που ενδεχομένως να ανήκουν στην ΕΦ και κάποια όχι, γι’ αυτό και γίνεται έλεγχος τόσο στον στρατό όσο και στην Αστυνομία για να διαπιστωθεί η προέλευσή τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, γενετικό υλικό του υπόπτου έχει εντοπιστεί σε αδιάβροχο μέσα στο οποίο ήταν τυλιγμένα κάποια από τα παράνομα αντικείμενα, καθώς και σε ένα από αυτά.

Ο παράνομος οπλισμός βρέθηκε την 1η Αυγούστου τυχαία κατά τη διάρκεια εργασιών επιδιόρθωσης ταβανιού σε λουτρό που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν ένα στρατιωτικό αδιάβροχο, εντός του οποίου υπήρχε περίστροφο, ποσότητα εκρηκτικής ύλης, βραδύκαυστο σχοινί, κουκούλα, καπνογόνα και μια χειροβομβίδα. Η Αστυνομία προχώρησε στη λήψη γενετικού υλικού όσων χρησιμοποιούσαν το λουτρό το οποίο ταυτίστηκε με αυτό που εντοπίστηκε στο αδιάβροχο. Το DNA σε δύο σημεία ταυτίστηκε με αυτό του 47χρονου υπαξιωματικού που κατάγεται από την επαρχία Λεμεσού, γι’ αυτό και συνελήφθη. Ήδη εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης έξι ημερών προς διευκόλυνση των ανακρίσεων. Το ΤΑΕ Λάρνακας που διενεργεί τις σχετικές εξετάσεις, διερευνά τα αδικήματα της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυρομαχικών πυροβόλου όπλου και παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Εντός των επόμενων ημερών θα απαντηθούν τα ερωτήματα της προέλευσης του παράνομου υλικού και κυρίως του περιστρόφου και των εκρηκτικών υλών. Σημειώνεται ότι περίστροφα δεν διαθέτει η Αστυνομία και δεν αποκλείεται να είναι από παλαιά παρτίδα ή να προέρχεται από άλλες πηγές. Εκτιμάται επίσης ότι αυτοί που τα έκρυψαν εκεί ήθελαν να αποφύγουν τυχόν έρευνα της Αστυνομίας αφού θεωρούσαν ότι εντός του στρατοπέδου δεν θα εντοπίζονταν.


ΠΗΓΗ: philenews.com, ΚΥΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ