Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το "τιμολόγιο" των δουλέμπορων στο Αιγαίο

18.04.2014 | 00:11
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Aποκαλυπτικά στοιχεία για το''τιμολόγιο'' μεταφοράς των παράνομων από την Τουρκία στην Ελλάδα - και άλλα σημεία της Ευρώπης - δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, σχεδόν ταυτόχρονα με τον θανάσιμο τραυματισμό του Τούρκου διακινητή  από το Ελληνικό Λιμενικό, όταν αυτός αρνήθηκε να σταματήσει  το ταχύπλοό του για έλεγχο μετά την ''αποβίβαση'' 7 λαθρομεταναστών στην Κω.

Με τον τίτλο «Για την Ελλάδα 5.000 και για τη Σουηδία 10.000 ευρώ»,η εφημερίδα Hurriyet γράφει ότι η μετακίνηση των λαθρομεταναστών από τη Συρία στο Μίντιατ και στη συνέχεια στην Ευρώπη γίνεται με την συνδρομή  των δουλεμπόρων. Οι λαθρομετανάστες καταβάλουν υψηλά ποσά για να μεταβούν στην Ευρώπη. Όσοι θέλουν να μεταβούν στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία καταβάλουν το ποσό των 5.000 ευρώ, ενώ όσοι θέλουν να μεταβούν στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στη Σουηδία καταβάλουν το ποσό των 10.000 ευρώ. 
Η μεταφορά εξασφαλίζεται δια θαλάσσης ή αεροπορικώς. Ορισμένοι από τους Σύριους συλλαμβάνονται στην Ιταλία και εκδίδονται στην Τουρκία.

Το είχε ξανακάνει ο διακινητής με το ταχύπλοο

Στο μεταξύ  εκτενής αναφορά γίνεται στα τουρκικά ΜΜΕ στον θανάσιμο τραυματισμό του Τούρκου διακινητή  με το ταχύπλοο στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Κω-οι εφημερίδες μιλούν για ''δολοφονία'' και κάποιες αναφέρουν ότι δεν έχει διακριβωθεί η ταυτότητά του. Αλλες δίνουν ωστόσο τα αρχικά του Μ.Ε. ή Μ.D. ενώ η Σαμπάχ  σημειώνει ότι ''το άτομο το οποίο μετέφερε τους λαθρομετανάστες είχε κάνει και άλλη φορά τέτοια προσπάθεια'' 
 
Και άλλοι 32 Αφγανοί

Η έκδοση Δαρδανελίων της Posta, σε μονόστηλο της πρώτης σελίδας και με τον τίτλο «Στο Αϊβατζίκ συνελήφθησαν στη θάλασσα 32 λαθρομετανάστες», γράφει  ότι 32 Αφγανοί λαθρομετανάστες διαπιστώθηκαν από την ακτοφυλακή σε πλαστική λέμβο, ενώ είχαν αποπλεύσει από τα παράλια του χωριού Γκιουλπινάρ του Αϊβατζίκ για να μεταβούν παράνομα στη Λέσβο. Οι άνδρες της ακτοφυλακής τους συνέλαβαν και αφού τους έφεραν στη ξηρά, τους παρέδωσαν στην στρατοχωροφυλακή 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ