OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Το υπουργείο Οικονομικών μόνο αρμόδιο για τους μισθούς των στρατιωτικών! Τι έγινε στο ΣτΕ

03/04/2015 - 15:01
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο κενό η προσπάθεια του νομικού συμβούλου του ΥΠΕΘΑ να δοθεί αναβολή στην εκδίκαση της προσφυγής των στρατιωτικών στο ΣτΕ κατά της ρύθμισης Σταϊκούρα για το 50% της επιστροφής χρημάτων που τους οφείλονται. Ο νομικός σύμβουλος που παρέστη με εντολή Καμμένου υποστήριξε ότι θα έπρεπε να αναβληθεί η συζήτηση ,γιατί το ΥΠΕΘΑ θα νομοθετήσει για το θέμα.

Οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου Οικονομικών όμως όχι μόνο δήλωσαν άγνοια αλλά επεσήμαναν ότι μόνο το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να νομοθετήσει κι όχι το ΥΠΕΘΑ. Έτσι η Ολομέλεια του ΣτΕ προχώρησε στην συζήτηση της προσφυγής.

Είναι καλό ή κακό αυτό; Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια. Αυτό όμως που προβληματίζει είναι η στάση του υπουργείου Οικονομικών η οποία δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο απ΄ αυτή της προηγούμενης κυβέρνησης. Η οποία είναι “ότι πήρατε,πήρατε”.

Η ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή της περιγράφει τι έγινε στο ΣτΕ:

Γνωρίζεται ότι, την Παρασκευή 03-4-2015 η Ομοσπονδία μας, δια του νομικού συμπαραστάτη της, δικηγόρου Αθηνών κ. Γεωργίου Αντωνακόπουλου, εμφανίστηκε ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας στην εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της υπ’ αριθμ. οικ.2/88371/ΔΕΠ/17-11-2014 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΦΕΚ τ. Β’ 3093/18-11-2014) «Καταβολή αναπροσαρμοσμένων αποδοχών και συντάξεων, καθώς και διαφοράς αποδοχών και συντάξεων προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία και συνταξιούχους», με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος και χρόνος καταβολής των διαφορών αποδοχών που προκύπτουν από την εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 86 του ν. 4307/2014 για τα χρονικά διαστήματα από 1-08-2012 έως 30-06-2014 και από 1-07-2014 έως 30-11-2014, καθ’ ό μέτρο αφορά την καταβολή των διαφορών αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης.
 
Το Δημόσιο εκπροσώπησαν οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας & Αιγαίου.

Ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους (του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας) ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης προκειμένου εντός ευλόγου προθεσμίας να καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συμμορφωθεί με την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ και θα επιστρέψει τα οφειλόμενα.
 
Οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους (των Υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας & Αιγαίου) δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν κάτι για τυχόν κυοφορούμενο σχέδιο νόμου και συντάχθηκαν με την πρόταση για αναβολή της υπόθεσης.
 
Η Ολομέλεια απέρριψε την ανωτέρω πρόταση περί αναβολής της δίκης και προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης, επί της οποίας αναμένουμε με ενδιαφέρον την απόφαση.
 
Τονίζουμε για μια ακόμη φορά και ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, αποφεύγοντας την εναπόθεση της ελπίδας τους και τη νομική υποστήριξή τους σε ανώνυμες πηγές που στα βήματα της Ομοσπονδίας και ακολουθώντας την τακτική που χάραξε, καρπούμενοι τη νομική νίκη μας, στόχο έχουν μόνο το οικονομικό κέρδος τους.
 

Tags: ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Related Posts

drones
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Δένδιας: Αναλυτικά οι γραμμές και δυνατότητες παραγωγής [vid, pics]

12/06/2026 - 13:18
φρεγάτα ΕΛΛΗ
ΓΕΝ

Η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» σε συνεκπαίδευση με το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» της Κύπρου [pics, vid]

11/06/2026 - 19:47
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: Ξεκινούν οι εργασίες του τρίτου και μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής drones

11/06/2026 - 17:29

Διαβάστε Επίσης

Αλί Χαμενεΐ: Στις 4 Ιουλίου θα ξεκινήσει η κηδεία – Θα ταφεί στις 9 Ιουλίου στο βορειοανατολικό Ιράν

CNN: Το Ιράν μπάζωσε με νάρκες και εκρηκτικά την πρόσβαση σε αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου

Λιθουανία: Συναγερμός και scramble νατοϊκών μαχητικών αεροσκαφών από ένα μπαλόνι καιρού

Λίβανος: Νέος γύρος βομβαρδισμών του Ισραήλ στο νότιο τμήμα της χώρας

Ρωσία: Φωτιά και εκτεταμένες υλικές ζημιές από φονικά ουκρανικά πλήγματα με drones

ΗΠΑ: Καταρρίψαμε πολλά ιρανικά drones που είχαν στόχο εμπορικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ

Τραμπ: Σκοτώσαμε τον αρχηγό του καρτέλ ναρκωτικών Tren de Aragua στη Βενεζουέλα – Η στιγμή της επίθεσης [vid]

Ιράν: «Ίσως στις επόμενες μέρες υπογραφεί εξ αποστάσεων πρωτόκολλο συμφωνίας με τις ΗΠΑ»

Top News

Η Σίσσυ Χρηστίδου απαντά στο «Πρωινό» για το Athens Pride: «Θα υπάρχει για να έχουν οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα»

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέττυ Μπαζιάνα στην παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο

Δέσποινα Καμπούρη: Δεν αποχώρησα από το «Πρωινό» για το ξύπνημα, δε θα πω ποτέ δημόσια τους λόγους

Βίκυ Σταυροπούλου: Η φωτογραφία που πόσταρε από το ξενοδοχείο στη Μεσσηνία, πριν τον γάμο της Δανάης Μπάρκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert