Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Το Νοέμβριο οι επιστροφές στους στρατιωτικούς" λέει και επισήμως το Οικονομικών

14.10.2014 | 15:26
   
Στο τέλος Νοεμβρίου, με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν οι αυξήσεις στους μισθούς των ενστόλων μαζί με τα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2014 και μετά.

Αυτό διευκρίνιζαν σήμερα αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν παράνομες οι περικοπές των μισθών τους το 2012. Σημειώνεται, ότι οι αυξήσεις θα ισοδυναμούν με το 50% των περικοπών που έγιναν στους ένστολους και θα είναι ενιαίες για όλους.

Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών για το διάστημα από τον Αύγουστο του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2014 και θα ολοκληρωθεί σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι στο πλαίσιο της αποκατάστασης των μισθών των ενστόλων δεν πρόκειται να γίνει συμψηφισμός με το κοινωνικό μέρισμα, ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά προαγωγές στις ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο, διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους.
Σε ερώτηση σχετικά με τον προϋπολογισμό και εάν τίθεται θέμα αλλαγής των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, οι ίδιες πηγές το απέκλειαν.

Διαβάστε ακόμη:


"Δεν ζητήσαμε ποτέ αυξήσεις, τα λεφτά μας πίσω ζητάμε" - Απόστρατοι προς κυβέρνηση34000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν οι Αρχηγοί με αγωγές! Τι παίρνουν οι ανώτατοι


Στο 25% οι επιστροφές χρημάτων στους στρατιωτικούς - Πίνακες

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ