Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τρίτη δύναμη οι Κούρδοι που καταγγέλουν Ερντογάν

02.11.2015 | 06:27

Ο επικεφαλής του του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς,έκανε λόγο για εκλογές που δεν διεξήχθησαν επί ίσοις όροις στη Τουρκία.

Το HDP σε ποσοστά είναι τέταρτο κατάφερε να πάρει περισσότερες έδρες από το ακροδεξιό MHP και να πάρει την τρίτη θέση στην βουλή.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς και η συμπρόεδρός του Φιγκέν Γιουκσένταγ ανέφεραν ότι παρόλο που έχασαν ένα εκατομμύριο ψήφους το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών είναι μεγάλη νίκη για το κόμμα τους.
Η Φιγκέν Γιουκσένταγ είπε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες το προεδρικό στην Τουρκία προκάλεσε πόλωση μέσω της πολιτικής έντασης. Μέσα στην περίοδο των πέντε μηνών 258 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στις κουρδικές περιοχές ενώ οι ίδιοι υποχρεώθηκαν να διεξάγουν την προεκλογική τους εκστρατεία εν μέσω των επιθέσεων εναντίον των γραφείων του κόμματός τους. Συνολικά 190 κτίρια του κόμματός τους δέχτηκαν επιθέσεις και κάηκαν. Το ΑΚΡ διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία με μόνο στόχο να μείνει το HDP κάτω από το εκλογικό όριο.
Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς είπε ότι “εμείς χωρίς να κάνουμε καθόλου προεκλογική εκστρατεία πήραμε 11%. Προσπαθήσαμε μόνο να προστατεύσουμε τους νέους μας και τον λαό μας από τις δολοφονίες και δεν μπορέσαμε να διεξάγουμε προεκλογική εκστρατεία. Το 11% που λάβαμε δεν ήταν αποτέλεσμα της προεκλογικής μας εκστρατείας. Αν αυτή η επίθεση και αυτές οι δολοφονίες γίνονταν εναντιον άλλου κόμματος σήμερα θα είχε σβηστεί από την πολιτική σκηνή. Ευχαριστούμε τον λαό που μας έκανε τρίτο κόμμα παρά την πολιτική δολοφονιών εναντίον μας”, είπε ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ