Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Ο Ερντογάν επιμένει για τη Μοσούλη

17.10.2016 | 14:05
Λόγους ασφάλειας, αλλά και ανάγκης να είναι η Τουρκία μέρος των συνομιλιών για τη Μουσούλη μετά την επιχείρηση προτάσσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην αποφασιστικότητα της 'Αγκυρας να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις εναντίον του «Ισλαμικού κράτους» στη Μουσούλη».

Μιλώντας σε συνέδριο σχετικά με το δίκαιο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην επιχείρηση στη Μουσούλη και είπε: «λένε να μη μπει η Τουρκία στη Μουσουλη. Πώς να μη μπω. Έχω σύνορα μήκους 350 χιλιομέτρων και δέχομαι απειλή. Έχουμε 911 χιλιόμετρα σύνορα με τη Συρία και 350 σύνορα με το Ιράκ. Εδώ έρχονται και μπαίνουν, ενώ δεν έχουν καμία σχέση και λένε ότι τους κάλεσε δήθεν η Βαγδάτη. Γιατί δεν είπαν όχι και σε αυτούς που ήλθαν χωρίς να τους το ζητήσει κανείς; Πριν από 14-15 χρόνια τους είχε καλέσει μήπως ο Σαντάμ και σκοτώθηκαν τελικά πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι;»

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «άρχισαν οι επιχειρήσεις στη Μουσούλη. Εμείς τους έχουμε πει ότι η Τουρκία δεν θα φέρει ευθύνη για τα προβλήματα που θα ανακύψουν σε μια επιχείρηση στην οποία δεν θα συμμετάσχει. Εμείς όμως και θα μετάσχουμε στην επιχείρηση και θα είμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν είναι δυνατόν να μείνουμε απ΄έξω».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ