Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λέσβος: Τούρκοι δουλέμποροι κλέβουν βάρκες για να γυρίσουν στην Τουρκία

06.02.2016 | 21:52
Τούρκοι δουλέμποροι αλωνίζουν στη Λέσβο και κλέβουν βάρκες για να επιστρέψουν στη χώρα τους. Αυτό αποκαλύπτει με επιστολή του στα τοπικά μέσα του νησιού ο Nαυταθλητικός – Εκπολιτιστικός
Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Λουτροπόλεως Θερμής Λέσβου ΠΟΣΕΙΔΩΝ.


Συγκεκριμένα, η επιστολή που δημοσιεύεται στο lesvosnews.gr αναφέρει:

Το βράδυ της 3/2/2016, αυτή τη φορά στη Θερμή, προφανώς Τούρκοι δουλέμποροι, έκλεψαν βάρκα και επειδή δεν είχε ντεπόζιτο, άνοιξαν τη διπλανή βάρκα και πήραν ένα (να κάνουν τη δουλειά τους).
Φαίνεται όμως, ότι η βενζίνη ήταν χωρίς λάδι και σύντομα έμειναν από μηχανή.

Το πρωί ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης και βρήκε τη βάρκα του στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Θερμής, έρμαια να χτυπάει στην ακτή σε κακή κατάσταση .

Προφανώς, πρόκειται για δουλεμπόρους που κρύβονται μέσα στους πρόσφυγες και στη συνέχεια ψάχνουν μέσον να γυρίσουν πίσω στην Τουρκία.

Αυτή η κατάσταση όμως τείνει να γίνει «μάστιγα» για τους ψαράδες.

Δεν έφταναν οι ζημιές και οι κλοπές ντεπόζιτων με βενζίνη από τα ντόπια κλεφτρόνια, τώρα κινδυνεύουμε και με κλοπή ολόκληρου του σκάφους καιμάλιστα οριστικά, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να το ξανά βρει κανείς στα απέναντι Τουρκικά παράλια.
Το Λιμενικό Σώμα αδυνατεί να παρέμβει στη φύλαξη των λιμανιών, αφού αναγκαστικά εξαντλεί την επιχειρησιακή του ικανότητα στη διαχείριση τωνπροσφυγικών ροών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση Συνιστούμε στα μέλη μας και όλους τους ιδιοκτήτες σκαφών :
  • 1. Αυξημένη προσωπική επαγρύπνηση ,
  • 2. Συχνές επισκέψεις και ελέγχους
  • 3. ΟΧΙ βενζίνη στα σκάφη
  • 4. Ξεκλείδωτα ντουλάπια, για να αποφύγουν τις ζημίες πιθανής διάρρηξης και τέλος
Καλούμε το Λιμενικό Ταμείο να αποκαταστήσει άμεσα το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο λιμάνι της Θερμής, που παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις μας συνεχίζει να μη ανταποκρίνεται, και να συμβάλει έτσι στην προστασία του λιμανιού και των περιουσίων μας.
Από το Δ.Σ.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ