Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκία: H GE επενδύει 900 εκατ. δολάρια

27.09.2013 | 11:58
 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Μεγάλη επένδυση από την General Electric στην Τουρκία στον τομέα κατασκευής μηχανών αεροσκαφών. Η πολυεθνική εταιρεία θα επενδύσει 900 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή πολλών ανταλλακτικών για τις μηχανές που παράγει σε όλο τον κόσμο. Η επένδυση θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια και η General Electric θα συνεργαστεί με την TUSAŞ ( τουρκική εταιρεία μηχανολογικών εξοπλισμών) για την ολοκλήρωση της.
Ο Υπουργός Οικονομικών Ζαφέρ Τσαγλαγιάν που συμμετείχε στην τελετή που αφορούσε την επένδυση τόνισε πως τα τελευταία 10 χρόνια στην Τουρκία ήρθαν 127.5 δισεκατομμύρια δολάρια άμεσες επενδύσεις από το εξωτερικό και σύμφωνα με τον υπουργό « αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ξένοι επενδυτές στη χώρα μας».
Ο διευθύνων Σύμβουλος της General Electric Tζέφρεϊ Ιμελτ τόνισε πως « η εταιρεία μας θα συνεχίζει να επενδύει στην Τουρκία καθώς έχουμε το καλύτερο εργατικό δυναμικό».
Ο Τσαγλαγιάν έδωσε σημάδια των τεράστιων επενδύσεων που θα ολοκληρωθούν την επόμενη δεκαετία στην Τουρκία και δήλωσε πως « στον τομέα της ενέργειας θα γίνουν επενδύσεις 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον τομέα των μεταφορών 110 δισεκατομμυρίων και στον τομέα των τεχνολογικής ανάπτυξης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το "μυστικό" του Ερντογάν για την τουρκική οικονομία

Ο "μεγαλοϊδεατισμός" της Τουρκίας σ΄ ένα αεροδρόμιο!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ