Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Toυρκία: Παρέχει "οικονομική αμνηστία" με φόρο 2%

22.05.2013 | 11:54
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

“«Φέρτε τα χρήματα σας και ας είναι «μαύρα»” φαίνεται πως λέει η τουρκική κυβέρνηση στους Τούρκους πολίτες με το νέο νό,ο που ψήφισε για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.
Ο Ερντογάν έχει ως στόχο τον επαναπατρισμό 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους τούρκους που διατηρούν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Γι’ αυτό και ψήφισε νέο νόμο που επιτρέπει στους Τούρκους να φέρουν τα κεφάλαια τους που διατηρούν στο εξωτερικό χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση και τους παρέχεται οικονομική αμνηστία.
Οι Τούρκοι που θα φέρουν τα χρήματα τους στις τουρκικές τράπεζες θα καταβάλουν μόλις 2% επί των καταθέσεών τους. Ενώ πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου οι τούρκοι μεγαλοκαταθέτες έπρεπε να πληρώσουν φόρο 30%.
Όμως το σημαντικότερο είναι πως οι Τούρκοι που θα φέρουν τα δισεκατομύρια τους από τις τράπεζες του εξωτερικού δεν θα έχουν την υποχρέωση να καταθέσουν το «πόθεν έσχες».
Τώρα χιλιάδες τούρκοι ετοιμάζουν να κάνουν αίτηση καθώς η διορρία που τους δίνει ο νόμος που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο λήγει στις 30 Ιουλίου.
Η κυβέρνηση Ερντογάν είχε εφαρμόσει το ίδιο μέτρο το 2009 για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και είχαν επαναπατριστεί περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ