Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραμπ: Βαρύτατες συνέπειες για το Ριάντ αν αποδειχθεί η ενοχή τους στην υπόθεση Κασόγκι

13.10.2018 | 16:57
Με «αυστηρή τιμωρία» προειδοποιεί ο Τραμπ τη Σαουδική Αραβία εάν αποδειχθεί ότι κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε τη Σαουδική Αραβία πως εάν βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν «αυστηρή τιμωρία».

Ο Τραμπ, σε συνέντευξή του στο CBS πως "θα διαλευκάνουμε την υπόθεση και θα υπάρξει αυστηρή τιμωρία". Όταν ρωτήθηκε αν ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο δημοσιογράφος, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι "κανείς δεν ξέρει ακόμη, αλλά πιθανότατα θα καταφέρουμε να το μάθουμε" και πρόσθεσε: "Θα ταραχτούμε και θα θυμώσουμε πολύ αν ισχύει αυτό".

Αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται το Ριάντ, τότε θα υποστεί μια "αυστηρή τιμωρία", συνέχισε ο Τραμπ. Επανέλαβε όμως ότι δεν θέλει να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, να αναστείλει μια συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να μην πληγούν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

"Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, παραγγέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό. Όλοι, σε όλον τον κόσμο, θέλουν αυτήν την παραγγελία. Την ήθελε η Ρωσία, την ήθελε η Κίνα, την θέλαμε εμείς. Την πήραμε και την πήραμε στο σύνολό της. Θα σας πω τι δεν θέλω να κάνω. Στη Boeing, τη Lockheed τη Raytheon, δεν θέλω να πληγούν οι θέσεις εργασίας. Δεν θέλω να χάσω μια παραγγελία σαν αυτή. Και ξέρετε, υπάρχουν άλλοι τρόποι τιμωρίας – για να χρησιμοποιήσω μια σκληρή λέξη", είπε.

Ο ίδιος είχε εξάρει τη συνεργασία της Σαουδικής Αραβίας με την Τουρκία, ενώ τόνισε τη δέσμευση του Ριάντ να βρεθεί η αλήθεια για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

Με πληροφορίες από : ΑΠΕ - ΜΠΕ , Sputnik 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ