Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Unisex κοιτώνες στον στρατό της Νορβηγίας!

27.03.2014 | 10:30
Η απόφαση της Νορβηγίας να αποκτήσει unisex κοιτώνες στις ένοπλες δυνάμεις φαίνεται να είναι πολύ μακριά απο τα δεδομένα πολλών ενόπλων δυνάμεων και όχι μόνο των δικών μας!

Η απόφαση να μοιράζονται τον ίδιο κοιτώνα οι άντρες και οι γυναίκες ελήφθη πρόσφατα και φαίνεται να είχε θετικά αποτελέσματα!
Αν και μια ασυνήθιστη απόφαση για ευνόητους λόγους εχει αποδειχτεί οτι εχει υπάρξει αισθητή μείωση στις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα και αύξηση στο ομαδικό πνέυμα.

Βέβαια το περίεργο ειναι οτι η κίνηση του στρατού για unisex κοιτώνες εχει οδηγήσει και σε μείωση της σεξουαλικής παρενόχλησης!

Οι unisex κοιτώνες μπορούν να φιλοξενήσουν δύο γυναίκες και τέσσερις άνδρες και έχουν δοκιμαστεί σε στρατιωτική βάση στη βόρεια Νορβηγία. Όπως αναφερεί η ιστοσελίδα Time και σύμφωνα με την συγγραφέα του βιβλίου "Στρατός - Το μαχητικό πεδίο της ισότητας" Ulla - Britt Lilleaas, η εμπειρία βοήθησε τις γυναίκες να ενταχθούν με περισσότερη ευκολία σε ενα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο.

Μία από τις γυναίκες ήταν έκπληκτη οταν διαπίστωσε ότι οι unisex κοιτώνες μείωσαν τις διαφορές μεταξύ των φύλων ωστόσο δήλωσε στην ιστοσελίδα Time οτι "Εδω πρέπει να λειτουργείς ως ομάδα, και για να μπορείς να εμπιστεύεσαι τον άλλο πρέπει πρώτα να μείνεις μαζί του."

Οι νορβηγικές ένοπλες δυνάμεις έχουν διακριθεί στο παρελθόν για τις προοδευτικές ιδέες τους, όπως για παράδειγμα οι νεοσύλλεκτοι να μπορούν να έχουν μακριά μαλλιά και μια φορά την βδομάδα σερβίρουν γεύματα για χορτοφάγους. Το 2013, η Νορβηγία έγινε η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που έκανε υποχρεωτική τη στρατιωτική θητεία και για τα δύο φύλα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ