Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίτσας: Στόχος να κλείσουμε τη συμφωνία

04.08.2015 | 13:45

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 στη τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Εμείς πηγαίνουμε σε αυτή τη διαπραγμάτευση με στόχο να κλείσουμε τη συμφωνία, θεωρώντας ότι απέναντί μας δεν έχουμε ούτε άσχετους ούτε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Για αυτό το λόγο μιλάμε με ειλικρίνεια. Ο χρόνος δεν είναι λίγος. Η ομάδα της διαπραγμάτευσης και οι επιμέρους ομάδες δουλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση, δεν δουλεύουν στην κατεύθυνση να έχουμε και νέα συμφωνία ‘’γέφυρα’’ αλλά μια ολοκληρωμένη συμφωνία. Με το που θα κλείσει αυτή η συμφωνία, μπαίνει το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Το μεγάλο αυτό στοίχημα είναι: πώς μπορείς, κάτω από όρους περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής και μεγάλων δυσκολιών και υφεσιακών τάσεων στην οικονομία, να κάνεις συγχρόνως αναδιανομή, να χτυπήσεις, τα προηγουμένως, κακώς κείμενα – φοροδιαφυγή, διαπλοκή, διαφθορά – και συγχρόνως να προχωρήσεις στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ως όρο για την ανάπτυξη. Δηλαδή, δεν φθάνει να πάρεις 35, 50 ή 100 δισ. ευρώ, όσα θέλετε, μέσα από προγράμματα αν είναι να τα φας χωρίς λόγο, το ζήτημα είναι να τα αξιοποιήσεις προς όφελος της οικονομίας και πρωτίστως της κοινωνίας».

«Θέλω να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα, όπως είναι και όχι, όπως θα ήθελα να είναι. Αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία ‘’γέφυρα’’ που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, η οποία είχε προαπαιτούμενα με αρκετά επώδυνα μέτρα. Οδηγούσε, όμως, σε μια συμφωνία που θα μας δώσει κάποιες ελευθερίες και κάποιες δυνατότητες σε σχέση με το χρέος και σε σχέση με την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί η πρώτη συμφωνία και να την ψηφίσουμε. Βέβαια, για να πας στη διαπραγμάτευση για το χρέος και για να πας να κάνεις παραγωγική ανασυγκρότηση χρειάζεσαι μια ισχυρή κυβέρνηση, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και βεβαίως χρειάζεσαι αποφασιστικότητα».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ