Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανική Τεχνολογία: "Έξυπνο Δέρμα" για αεροσκάφη!

25.08.2014 | 11:04
Ένα πρωτοποριακό σύστημα επιτρέπει σε αεροσκάφη να «αισθάνονται» ζημιές όπως το ανθρώπινο δέρμα αισθάνεται τραυματισμούς, σύμφωνα με το BBC.

Το σύστημα ανέπτυξε η εταιρεία BAE Systems. Πρόκειται για μια επιχείρηση που συνεργάζεται με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Όπως έγινε γνωστό, για να επιτευχθεί το εν λόγω αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες χιλιάδες μικρο-αισθητήρες στο εξωτερικό του αεροσκάφους. Με τον τρόπο αυτό, ήταν δυνατός ο εντοπισμός προβλημάτων προτού ακόμη αυτά προκύψουν.

Οι εξελιγμένοι μικρο-αισθητήρες που αξιοποιήθηκαν για το πείραμα μπορούσαν να μετρήσουν την ταχύτητα του ανέμου, τη θερμοκρασία, αλλά και κάθε κίνηση στο εξωτερικό του αεροσκάφους.

«Παρατήρησα πόσο χρήσιμος είναι ο αισθητήρας που είναι ενσωματωμένος στο στεγνωτήριό μου, ο οποίος προειδοποιεί το χρήστη για κάθε ενδεχόμενη υπερθέρμανση της συσκευής, και σκέφτηκα ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε μεγάλους, ογκώδης και ακριβούς αισθητήρες με μικρότερους, φθηνότερους και σαφώς πιο εξελιγμένους ακόμη και στο εξωτερικό αεροσκαφών» υπογράμμισε η Λίντια Χάιντ, η γυναίκα που σκέφτηκε πρώτη την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας για τα αεροσκάφη.

Δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας αυτής τεχνολογίας όπως δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της BAE Systems


«Κατά τον ίδιο τρόπο, αυτοκίνητα και σκάφη μπορούν να καλυφθούν από χιλιάδες μικρο-αισθητήρες δημιουργώντας ένα «έξυπνο δέρμα» που θα μπορεί να «αισθάνεται» τον κόσμο γύρω του και να εντοπίζει προβλήματα προτού ακόμη αυτά εμφανιστούν» πρόσθεσε η ίδια.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται  όλα τα νέα πρωτότυπα συστήματα που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταξίδι: Νέο Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία -BINTEO

"Έξυπνες" σφαίρες παρουσίασαν οι Αμερικανοί - ΒΙΝΤΕΟ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ