OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Υποθήκη «πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δις» απαιτεί η Γερμανία!

12/07/2015 - 00:42
Share on FacebookShare on Twitter

Υποθήκευση “ πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δις ευρώ σε ένα fund του εξωτερικού όπως για παράδειγμα στο Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του χρέους», απαιτούν Μέρκελ,Σόϊμπλε και Γκάμπριελ από την Ελλάδα! Το Onalert.gr έχει γράψει ήδη για το σενάριο υποθήκευσεις των υδρογονανθράκων του Αιγαίου. Που από το έγγραφο Σόϊμπλε φαίνεται ότι δεν είναι απλώς σενάριο.

Ο ανταποκριτής του Spiegel, Mathieu von Rohr,δημοσιοποίησε το ανατριχιαστικό σχέδιο Σόιμπλε που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο του σημερινού Eurogroup για την Ελλάδα.

Προβλέπει είτε πενταετή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είτε τριετές πακέτο έναντι ενεχύρου κρατικής περιουσίας ύψους 50 δις ευρώ. 

Τιτλος του εγγράφου «Σχόλια για τις νέες ελληνικές προτάσεις». Επισημαίνει ότι «αυτές οι προτάσεις υστερούν σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις» σε τομείς όπως η αγορά εργασίας, ο δημόσιος τομέας, οι ιδιωτικοποιήσεις και το τραπεζικό σύστημα. Προσθέτει ότι «αυτές οι προτάσεις δεν μπορούν να χτίσουν της βάση για ένα εντελώς νέο, τριετές πρόγραμμα μέσω του ESM, όπως ζητάει η Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μια καλύτερη, μια βιώσιμη λύση, κρατώντας στο πρόγραμμα το ΔΝΤ».

Ποια είναι η “τελική λύση” κατά το έγγραφο Σόϊμπλε; Δύο δρόμοι:

Είτε «οι ελληνικές αρχές να βελτιώσουν τις προτάσεις τους γρήγορα και σημαντικά με πλήρη στήριξη από το κοινοβούλιό τους, είτε να γίνει «μεταφορά πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δις ευρώ σε ένα fund του εξωτερικού όπως για παράδειγμα στο Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του χρέους».

Αν «η βιωσιμότητα του χρέους και η αξιόπιστη προοπτική υλοποίησης του προγράμματος δεν μπορεί να διασφαλιστεί» θα έπρεπε να προταθεί στην Ελλάδα να προχωρήσει σε «ένα διάλειμμα» από την ευρωζώνη με πιθανή αναδιάρθρωση χρέους, αν χρειαστεί για τα πέντε επόμενα χρόνια τουλάχιστον. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να  επιτραπεί μια επαρκής αναδιάρθρωση χρέους που δεν θα ήταν συνδεδεμένη με την ιδιότητα μέλους νομισματικής ένωσης. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα πάντα με το κείμενο, η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχτεί με ανθρωπιστική βοήθεια. 

Tags: GREXITΜΕΡΚΕΛΣΟΙΜΠΛΕΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Τα Heron οπλίζονται: Ο σχεδιασμός για τον στόλο των μη επανδρωμένων UCAV με όπλα μακρού πλήγματος

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος με τοπικές βροχές – Πιθανές καταιγίδες στην Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1940 ο ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το Δέλβινο και το Αργυρόκαστρο

Axios: Ο Τραμπ επιδιώκει σύνοδο κορυφής μεταξύ Νετανιάχου και Αλ Σίσι – Στόχος η προώθηση των Συμφωνιών του Αβραάμ

Saab και η Airbus συζητούν την από κοινού ανάπτυξη loyal wingman για τα ευρωπαϊκά μαχητικά αεροσκάφη

«Επίθεση» του Τραμπ Τζούνιορ στην Ουκρανία: «Είναι πολύ πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία – Δεν είναι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ»

Μπενίν: Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέτρεψαν την απόπειρα πραξικοπήματος – Έγιναν 13 συλλήψεις

HMS Lancaster: Η Βρετανία αποσύρει την φρεγάτα της μετά από 34 χρόνια υπηρεσίας

Top News

Άννα Κανδαράκη: Η συγκινητική της ανάρτηση στο Instagram - «Πάλεψα για δεύτερη φορά με τον καρκίνο»

Λάντο Νόρις: Το «τρυφερό» φιλί στην καλλονή σύντροφό του μόλις κατέκτησε την κορυφή

Χανιά: Με πυροβόλα το άναμμα του δέντρου στους Κάμπους - Πυροβόλησαν κατά ριπάς

Τα μπλόκα των αγροτών «κόβουν» την Ελλάδα στα δύο: Κλείνουν και παράδρομους, ετοιμάζονται για λιμάνια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert